Legyél jobb!

5 tipp, hogy év végéig kitartsanak a munkahelyeddel kapcsolatos újévi fogadalmaid

Forbes
2020. január 02. 2 perc olvasás

A legtöbb, nagy hévvel és motivációval meghozott újévi fogadalom általában már márciusra elbukik. Michael Ungar, a Business Insider külsős szerzője összeszedett öt stratégiát, hogy a munkáddal és karriereddel kapcsolatos elhatározások ezúttal decemberig (vagy még tovább) kitartsanak.

Michael Ungar tippjeiben a közös pont az, hogy emlékeztetnek rá: ha meg akarunk változni, akkor a környezetünket és a körülményeinket is meg kell változtatnunk. Ha adaptálódunk egy rossz munkahelyhez vagy egy rossz életkörülményhez, ahelyett, hogy kilépnénk belőle, az hosszú távon biztos, hogy nem a sikeres karrier receptje.

1. Mielőtt teljes mértékben felelősséget vállalnál a munkádért, keress egy jobb vezetőt!

A jó vezetés arra motivál, hogy a legtöbbet hozzuk ki magunkból, a vacak főnök pedig éppen ennek az ellenkezőjét teszi. Mielőtt teljes felelősséget vállalsz valamiért, nézd meg, hogy kinek fogsz beszámolni!

2. Ismerd meg jobban a kollégáidat!

Egy összetartó csapat sokkal könnyebben képes ellenállni az eluralkodni készülő káosznak. Ha a 2020-as céljaid között szerepel a produktivitás növelése, akkor előbb növeld a munkahelyi légköröd minőségét!

3. Változtasd meg a munkaterületed!

Ha túl sokat dolgozol és úgy érzed, a munkád szépen lassan leamortizál, keresd meg a módját, hogy a munkakörnyezetedet egészségesebbé varázsold a mentális és fizikai jóléted érdekében.

Ha nincs lehetőséged álló íróasztalt használni, akkor tarts gyakrabban rövid szüneteket vagy használd fel az ebédidődet az íróasztalodtól távol, például egy közeli parkban való sétára.

Kutatások igazolják, hogy javul a termelékenységünk, amikor jobban érezzük magunkat a munkahelyünkön.

4. Növeld az erőforrásaidat!

Keresd meg azokat pénzügyi és emberi erőforrásokat, amelyekre ebben az évben szükséged lesz a növekedéshez és a fejlődéshez. Vedd körül magad azokkal az emberekkel, akik támogatnak és nézz körül, milyen támogatásokat tudsz igénybe venni, amelyek megkönnyítik a magadnak tett ígéretek megvalósítását!

5. Tegyél félre a B tervre!

A legjobb újévi elhatározások azok, amelyekhez megfelelő források állnak rendelkezésre. Ha nem sikerül elérni mindent, amit az idén el akarsz érni, akkor legalább tegyél félre amennyit csak tudsz, hogy jövőre még nagyobb és sikeresebb változást tudj elérni.

Fotó: Thought Catalog / UNSPLASH