Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]


Bővebben

Fotó: Asdrubal luna // Unsplash

5 csalhatatlan jel, hogy a munkád kicsinál

Olyan nincs, hogy egy munka mindig tökéletes, de amikor már itt tart a dolog, érdemes fontolóra venni a távozást.

Talán nincs olyan ember, aki minden nap úgy kel, hogy imádja a munkáját. Mindig vannak nehézségek, vagy stresszes időszakok, de ezek nem jelentik azt, hogy maga a munka rossz lenne. Annak viszont vannak csalhatatlan jelei, ha nem a megfelelő helyen dolgozunk. Az amerikai Forbes összegyűjtötte őket.

1. Apátia

Igazából kiégtél, mint egy erdei faház az erdőtűzben. Nincsenek érzelmeid a munkád iránt, nem utálod, nem szereted, elvégzed mint egy droid. Pusztítod a feladatokat egymás után, minden megvan időre, de… valahogy az egész olyan mindegy. Nem beszélsz róla az irodán kívül, ha pedig valaki megkérdezi, hogy mivel foglalkozol, nemes egyszerűséggel témát váltasz. A munkád az életed része, nem a fejlődésed mozgatórugója. Ha sikert érsz el, akkor sem érzel örömöt – és amikor a kollégák sikítva rohangálnak, mert olyan kihívás elé állították őket, amit nem tudnak megoldani, te akkor sem stresszelsz.

2. Rettegés

Rettegsz a hétfő reggeltől, sőt, már vasárnap este parázol. Persze nem biztos, hogy a munkával van a baj, lehet, hogy csak a cég, ahol dolgozol, az nem az igazi. Hogy lehet kideríteni? Kérdezd meg magadtól: szeretem azokat az embereket, akikkel együtt dolgozom? Egyetértek a cég céljaival? Szeretem a helyet, ahol a munka folyik, elviselhető az ingázás? Ha ezekre mind igen a válasz, akkor magadban kell keresned a problémát.

3. Unalom

Anélkül el tudod végezni a munkádat, hogy gondolkoznod kéne. Minden nap teljesen megjósolható, semmi változatosság, vagy kiemelkedő esemény nincs a hét egyik napján sem. Igazából csak arra vársz, hogy jöjjön egy jobb lehetőség, de addig…

4. Félelem

Úgy érzed, hogy a pozíciót csak véletlenül kaptad meg, és nem is igazán értesz ahhoz a feladathoz, de rettegsz attól, hogy lebuksz. Félsz, hogy hibázol, hogy a nálad képzettebb kollégák elveszik a helyedet. Minden nap azon parázol, hogy rád rúgja a vezetőség az ajtót, és az arcodba olvassák, hogy rájöttek a csalásra, aztán repülsz, mint a hattyú.

5. Frusztráció

A munkád nem engedi meg, hogy kibontakoztasd a képességeidet. Sokkal többet is ki tudnál hozni magadból, mint amit a körülmények, meg a béna főnökeid engednek. Beragadtál, mint aprópénz az automatába, és ez nagyon idegesít.

Borítókép: Adrubal luna // Unsplash


Oszd meg!