Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Négy tipp, amivel produktívabb leszel, mint valaha

Bocs, de rögtön az első, hogy érdemes korán kelni.

Miután végeztem az egyetemmel, többet akartam elérni, mint azelőtt képes voltam. Folyamatosan növeltem a munkahatékonyságomat, és rengeteg produktivitási rendszert kipróbáltam ezen évek alatt.

Ebben a posztban 4 tippet szeretnék megosztani veled, amivel a legtöbbet tudod kihozni a napodból.

Kelj ki az ágyból!

Ha növelni akarod a produktivitásod, akkor válj korán kelővé! Tudom könnyebb azt mondani, hogy nem, de higgy nekem megéri az erőfeszítést. Én komolyan hiszek a korán kelésben. Ha képes vagy korán felkelni, és reggelente egy hasznos reggeli rituálét kialakítani, úgy fogod érezni, hogy máris több dolgot csináltam, mint a többi napon.

Fokozatosan kezdj el új szokásokat kialakítani!

Egy produktív napi rutint kialakítani nem kis dolog, és eleinte nagyon sok erőfeszítésbe kerül, ami miatt sokan elbuknak.

Sokkal jobb eséllyel indulsz, ha kicsiben kezded el, lassan haladsz, és apránként építesz ki újabb szokásokat a már meglévők mellé.

Például, ha rendszeresen akarsz olvasni minden nap, akkor először meg kell találni, hogy mikor a legalkalmasabb rá az idő. Például, minden nap lefekvés előtt olvasol egy keveset. Aztán lassanként elkezded növelni az olvasással töltött idő mennyiségét, és haladj így tovább a saját tempódban.

Eleinte talán csak 10 percet fogsz tölteni az új szokásoddal, de néhány hónap múlva képes leszel egy hét alatt elolvasni egy hosszabb könyvet.

Koncentrálj arra ami a legfontosabb!

Richard Koch a „80/20 menedzser” című könyvében rengeteg hasznos tanácsot ad, hogy hogyan válj jobbá abban, amit csinálsz. Számos tippet ad azoknak az embereknek, akik növelni akarják a hatékonyságukat, az alábbi kettőt is beleértve:

–  Kényszerítsd magadat azáltal, hogy rövidebb határidőket állítasz magaddal szembe. Kevesebb időt hagyni egy projectre gyakran vezet egyszerűbb, de nagyszerűbb megoldásokhoz.

– Készíts egy tennivaló listát a legfontosabb feladataidról, és mindennap válasz ki egyet, amin dolgozol. Mikor befejezted az aznapi legfontosabb feladatot, vess egy pillantást a listádra, és ha találsz valami olyat, amit be tudsz fejezni a fennmaradó időben akkor dolgozz rajta.

Ha nem, akkor lazíts egész nyugodtan a nap hátralevő részében. Így egészen biztos, hogy másnap frissen és energikusan fogsz tudni nekiállni dolgozni.

Bátoríts másokat!

Köztudott, hogy „a leggyorsabb módja hogy sikereket érjünk el, az az, hogy először másokon segítünk”. Azáltal, hogy segítesz a körülötted lévő embereknek, bátorítod őket, hogy fedezzék fel miben a legjobbak, és hogy túllendüljenek azokon, ami visszatartja őket, segítesz a cégednek, hogy elérje a kitűzött céljait.

Mindig figyelj arra, amit a másik mondd, ahelyett hogy dominálnád a beszélgetést, próbáld meg kifürkészni, hogy mi zajlik a partnered fejében. Másokra figyelj, ne magadra. Ha folyamatosan csak a saját célodra koncentrálsz, az könnyen visszatarthat, de ha őszintén gondoskodsz másokról, az előre visz.

A vendégszerzők külsős szakértők, nem a Forbes szerkesztőségének tajgai, véleményük nem feltétlen tükrözi a Forbesét.

Oszd meg!