Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

3 dolog, amivel szabotálod saját boldogulásodat

Sok dolgot tehetsz, hogy jobb legyen, ha utálod a munkád. Ventilálhatsz. Megpróbálhatsz megoldást találni. Vagy nekiállhatsz munkát keresni, ha úgy érzed, hogy még egy napot már képtelen lennél eltölteni a mostani munkahelyeden. Mindhárom lépés ésszerű. De van néhány hiba, amit nem érdemes elkövetni, mert csak rontják a karrierlehetőségeid. A Forbes.com külsős szerzőjének tanácsai.

1. Muszáj foglalkoznod a dolgokkal

Igen, ez nem teljesen fair. Nem arról van szó, hogy rajongani kellene azért, amit egyszerűen ki nem állhatsz. De nem lehetsz tiszteletlen mindenkivel körülötte, csak azért, mert egyébként rossz érzéseid vannak.

Az emberek, akik egy szobában ülnek veled, a jövőbeni referenciáidat adják, ezért olyan pozitívan kell távoznod ebből az állásból, amennyire csak lehet. Arról nem beszélve, hogy valószínűleg nem az ő hibájuk, hogy te már nem vagy elégedett.

2. Muszáj új állás után nézned

Valószínűleg legalább egy kis részed azt mondja benned, hogy mindegy, milyen rossz a munkád, túl fáradt vagy miután hazamentél egy hosszú munkanap után, hogy még az álláskeresésnek is nekiállj. Persze, valami olyat csinálni, amit nem szeretsz, fárasztó. A probléma az, hogy senki nem fogja megcsinálni helyetted, így örök életedre bennmaradsz abban a munkában, amit nem is szeretsz csinálni.

Ezen segíthet, ha kijelölsz konkrét időpontokat a naptáradban a héten, amikor nekiállsz az álláskeresésnek.

3. Nem tarthatod magadban

Ha azt gondolod, “miért kellene elmondanom bárkinek, hogy ki nem állhatom ezt a helyet?”, és magadban tartod az egészet, nem jársz jól. A frusztrációd egy ponton túl biztos, hogy a produktivitásod kárára megy.

És nemcsak erről van szó. Nem érdemes mindent csak saját magadnak megoldani. Talán azt gondolod, hogy a közeli barátaid és a családod örülnek annak, ha nem zavarod őket a munkahelyi problémáiddal, valószínűleg attól még érzik, hogy nincsenek teljesen rendben a dolgok. Szóval, inkább bízz meg bennük, ne aggódj, ha nem bírják már a panaszkodásod, szólni fognak.

Oszd meg!