Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Nagy Ervin: beszállok a vendéglátóiparba

Kivételes volt a mai Forbes Élő: a szokásos 17,5 perc helyett hosszabb volt, mivel két Forbes-arc is beszégletett Galambos Mártonnal, lapunk főszerkesztőjével. Szóba került Nagy Ervin és Lilu vállalkozása, és a közösen megjelentetett könyvük is.

„A járvány remek beszállási pontot jelent, üzletrészt veszek egy barátom vendéglátóipari vállalkozásában” – kezdte Nagy Ervin a beszélgetést a pillanatnyi terveiről mesélve. Ugyan a szerződés aláírásáig nem mondja el melyikbe, de azt elárulta, hogy a cég főleg házhoz szállítással foglalkozik. Sőt, Ervin egy időre a színpadot is pultra cserélte, részt vett a cég logisztikájában.

„A vendéglátás nem úgy működik, hogy egy híres ember neve, arca számít, ha nincs mögötte jól működő tartalom.”

Nyilván visszatér a színpadra, de, mint fogalmaz: hatvanévesen kint állni a színpadon, ha akarja, ha nem, nem lesz túl szórakoztató, ezért kell, hogy több lábon álljon. „Ez az első vállalkozásom, de nem az utolsó, vannak még ötleteim.”

Lilu is szintet lépett a cégében. Máté Krisztával együtt bő két éve működtetik a Liluland beauty-t, aminek öt hete elindult a webshopja. Kilencven terméket forgalmaznak, de, mit mondja: nemcsak nőknek árulnak termékeket. „A Liluland inkább bőrtípusra bontva árul beauty-termékeket, nem a férfi-női felosztás számít.”

A két híresség mesélt a közös könyvükről is, a Szülők nagy mobilkönyve című kötetről. Kiemelték, hogy a könyv gyakorlati tanácsokat ad, hogyan kezelje a szülő a folyamatosan mobilozó gyerekeket, nem általánosságokban fogalmaz.

„Én sem vennék meg egy könyvet, amiben csupa bullshit van.”

Mindketten megosztottak pár elvet a saját szülői gyakorlatukból. Lilu hangsúlyozta: a szülőknek el kell fogadni, hogy nem lehet tiltani: a gyerekek teljesen máshogy kezelik a technológiát, mint az idősebbek. Náluk is megtörténik, hogy a gyerek addig mobilozhat, amíg akar – nyilván nem napokig, de előfordulnak hosszabb periódusok. Ervin inkább bevonódik a technológiai élménybe. „Mellé ülök, segítek neki, ha vele tudok tartani ebben a dzsungelben.”

Itt persze nem ért véget a beszélgetés, a Forbes Élő teljes videóját megnézheted itt:

A Forbes Élő 17.30-at a Cofidis támogatja.

*DISCLAIMER: Ez a cikk saját ügyben született, a Szülők nagy mobilkönyve kiadója és a Forbes tulajdonosai azonosak.

Oszd meg!

"Egy nyugati mércével mérve elavult pincészetet vettem, szőlőbirtok nélkül, azt nem is adták volna, de pénzünk sem volt rá"