A munkahelyek többségénél nem örülnek, ha halas vagy hagymás fogást viszünk ebédre, hacsak nem osztjuk meg másokkal. Kiránduláskor vagy gyors vacsora gyanánt azonban mindig tökéletesek lehetnek ezek a szendvicsek. Ha előre elkészítjük a tonhalkrémet és a tojást, csak pár pillanat lesz a tálalás.
Forbes és receptek? Ez biztos jó ötlet? Szerintünk igen. Sokat írunk arról, mennyi munka van a siker és a teljesítmény mögött, de azt is pontosan tudjuk, hogy az élet nemcsak munkából és üzletből áll. A siker része, hogy kiélvezed. A koronavírus-járvány alatt amúgy is sokan fedeztük fel, hogy főzni élmény. Az üzleti sikerek, a kiemelkedő teljesítmények, a csúcséttermek és a jó borok mellett mostantól naponta egy recepttel jelentkezik a Forbes Finom.
Fordítás: Peťovská Flóra
Hozzávalók 2 szendvicshez:
- 1-2 tojás
- 1 konzerv tonhalfilé olajban (80 g)
- 1 újhagyma
- 1 zellerszár (elhagyható)
- 100 g gervais vagy krémsajt
- 1 tk dijoni mustár
- 1 tk citromlé
- só, bors
- 4 szelet toast kenyér
- friss madársaláta, spenót vagy rukkola
Elkészítés
- Helyezzük a tojást forró vízbe, főzzük 8-9 percig, majd hűtsük le hideg vízzel és pucoljuk meg.
- Közben öntsük le a tonhalról az olajat, és keverjük hozzá a finomra vágott újhagymát, a zellert, a friss sajtot, a mustárt, a citromot, egy kevés sót és egy jó adag frissen őrölt borsot. Kóstoljuk meg, és szükség szerint fűszerezzük tovább.
- Ha azonnal megesszük a szendvicset, pirítsuk meg a kenyeret. Az alsó szeletre tegyünk rá egy vagy két félbe vágott tojást, kenjük meg körülötte tonhalkrémmel, pakoljuk meg bőségesen madársalátával, és fedjük le egy másik szelet kenyérrel. Csomagoljuk sütőpapírba, és súlyozzuk le egy pillanatra, például egy vágódeszkával. Ismételjük meg. A szendvicseket tálaljuk félbevágva, úgy, hogy megmutatkozzon bennük a tojás.
Borítókép: Eva Malúšová