A tésztafélék gyorsan elkészíthetőek, így mindig jól jön egy új recept. A fodros kel és a kelbimbó párosa szokatlan lehet, de elképesztően finom. A pirított magvak íze, illata és ropogóssága tovább fokozza az élményt. Ez az egyszerűen és gyorsan elkészíthető zöldséges linguine nemcsak a vegáknak fog ízleni, hanem mindenkinek, aki gyorsan szeretne valami kicsit sem felejtőset enni. Tálaláskor megbolondíthatjuk néhány csepp szarvasgombás olajjal, amely még jobban kiemeli ennek a nagyszerű ételnek az ízét.
Ha nem szeretnél lemondani a húsról, adj hozzá sült lazacfilét, szedd szét kisebb darabokra, és keverd a tésztához – micsoda ínyencfalat!
Forbes és receptek? Ez biztos jó ötlet? Szerintünk igen. Sokat írunk arról, mennyi munka van a siker és a teljesítmény mögött, de azt is pontosan tudjuk, hogy az élet nem csak munkából és üzletből áll. A siker része, hogy kiélvezed. A koronavírus-járvány alatt amúgy is sokan fedeztük fel, hogy főzni élmény. Az üzleti sikerek, a kiemelkedő teljesítmények, a csúcséttermek és a jó borok mellett mostantól naponta egy recepttel jelentkezik a Forbes Finom.
Fordítás: Peťovská Flóra
Hozzávalók 4 főre:
- 90 g mogyoró
- 40 g fenyőmag
- 320 g linguine tészta
- 150 g fodros kel
- 100 g kelbimbó
- 2 gerezd fokhagyma
- 90 g pecorino sajt + a díszítéshez
- 120 ml olívaolaj
- 1⁄2 citrom leve
- só
Elkészítés
- Szórjuk a magkeveréket egy magas falú serpenyőbe, és szárazon pirítsuk meg. Forraljunk vizet egy nagy fazékban, sózzuk, adjunk hozzá egy csepp olajat, és főzzük meg benne a tésztát al dente. Közben mossuk és tisztítsuk meg a fodros kelt és a kelbimbót, majd tegyük az aprítóba. Adjuk hozzá az összenyomott fokhagymát és a durvára reszelt pecorino sajtot. Néhány pirított magot tegyünk félre a díszítéshez, a többit szórjuk az aprítóba. Az olívaolajat fokozatosan adagolva aprítsuk össze az egyveleget. Végül öntsük rá a citromlevet és sózzuk.
- A felaprított, sűrű káposztás keveréket helyezzük a magas falú serpenyőbe, amelyben korábban a magvakat pirítottuk. Forrósítsuk fel, majd vegyük lejjebb a hőfokot, és adjuk hozzá a megfőtt és leszűrt linguine tésztát. Melegítsük össze, és keverjük el alaposan, hogy a káposztás egyveleg mindenhol egyenletesen jusson a tésztára. Tálaláskor szórjuk meg durvára vágott magvakkal és pecorino pehellyel.