Habár számtalan magazin, táplálkozási tanácsadó és blogger zeng ódákat a hüvelyesekről, nem minden háztartásban kedvelik őket. Pedig 2019 óta még világnapja is van ezeknek az egészséges zöldségeknek, amely igyekszik pozitívabb fényben feltüntetni őket és népszerűsíteni a fogyasztásukat. Tegyünk velük mi is egy próbát, és készítsük el ezt a remek paprikás krémet, amelynek a fő hozzávalóját legfeljebb egy babszakértő határozná meg az ízélmény alapján.
Forbes és receptek? Ez biztos jó ötlet? Szerintünk igen. Sokat írunk arról, mennyi munka van a siker és a teljesítmény mögött, de azt is pontosan tudjuk, hogy az élet nem csak munkából és üzletből áll. A siker része, hogy kiélvezed. A koronavírus-járvány alatt amúgy is sokan fedeztük fel, hogy főzni élmény. Az üzleti sikerek, a kiemelkedő teljesítmények, a csúcséttermek és a jó borok mellett mostantól naponta egy recepttel jelentkezik a Forbes Finom.
Fordítás: Peťovská Flóra
Hozzávalók 2-4 főre:
- 1 piros paprika
- 200 g főtt/konzerv borlotti bab
- 1 tk. őrölt füstölt paprika
- 1 marék napraforgómag
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek. jó minőségű paradicsompüré (keményítőmentes)
- ½ tk. friss kakukkfű
- 1-2 ek.olívaolaj
- só
- chili (ízlés szerint)
Elkészítés:
- Helyezzük a paprikát egy tepsibe, és 200 °C-ra előmelegített (légkeveréses) sütőben süssük addig, amíg fekete hólyagok nem jelennek meg a héján. Ez nagyjából 30 percet fog igénybe venni. Ezt követően fedjük le alaposan a paprikát, hagyjuk egy kicsit a gőzben párolódni, és egy kicsit kihűlni.
- 20-30 percet követően óvatosan hámozzuk meg. Vigyázzunk a belsejéből kiszökő gőzzel. Itassuk le a paprikát egy papírtörlővel.
- Öblítsük át a babot, szűrjük le, és borítsuk bele az aprítóba. Adjuk hozzá a sült paprikát, az őrölt füstölt paprikát, a napraforgómagot, a fokhagymát, a paradicsompürét, a kakukkfüvet, az olajat, egy csipet sót és ízlés szerint a chilit. Turmixoljuk krémesre.
- Tároljuk a hűtőszekrényben lezárható dobozban, és fogyasszuk el két napon belül.