A hideg hónapok általában nem töltenek fel túl sok energiával, ezért jobb, ha ilyenkor odafigyelünk, mit eszünk. Akár vegánok vagyunk, akár nem, ez a borsóleves pont az a fajta étel, ami örömet fog okozni az évnek ebben a szakában. Fél órán belül elkészül, kizárólag feldolgozatlan alapanyagokat tartalmaz, a wasabinak köszönhetően pedig a testet és a lelket egyaránt megmelengeti.
Forbes és receptek? Ez biztos jó ötlet? Szerintünk igen. Sokat írunk arról, mennyi munka van a siker és a teljesítmény mögött, de azt is pontosan tudjuk, hogy az élet nem csak munkából és üzletből áll. A siker része, hogy kiélvezed. A koronavírus-járvány alatt amúgy is sokan fedeztük fel, hogy főzni élmény. Az üzleti sikerek, a kiemelkedő teljesítmények, a csúcséttermek és a jó borok mellett mostantól naponta egy recepttel jelentkezik a Forbes Finom.
Fordítás: Peťovská Flóra
Hozzávalók 3-4 főre:
- 1 csomó újhagyma
- 2 ek kókusz- vagy repceolaj
- 2 nagyobb krumpli (350 g)
- 800 ml zöldségalaplé
- 350 g friss vagy fagyasztott borsó
- 165 ml kókusztej
- só
- 1-2 tk wasabi
- 1/2 lime vagy citrom
- 1 marék friss menta (elhagyható)
Elkészítés
- Aprítsuk fel az újhagymát és pirítsuk meg bármilyen zsiradékon. Adjuk hozzá a meghámozott és felkockázott krumplit, öntsük fel az alaplével, és főzzük körülbelül 15 percig, amíg a zöldség nagyjából megpuhul.
- Adjuk hozzá a borsót, a kókusztejet és egy kevés sót, főzzük nagyjából további 5 percig, majd turmixoljuk le botmixerrel.
- Ízesítsük wasabi pasztával (a mennyiség tőlünk és a paszta erősségétől függ), egy kevés citruslével és ízlés szerint felaprított mentával, amely kellemes frissességet kölcsönöz a levesnek.
Borítókép: Eva Malúšová