Akár kevésbé megszokott ízkombinációkat, akár fél órán belül elkészíthető receptet keresünk, ez a citromos-chilis-metélőhagymás tészta kapóra fog jönni. A ricotta pedig biztosítja a megfelelő fehérjebevitelt.
Ezt az ételt sohase készítsük el előre, és mindig azonnal tálaljuk. Ellenkező esetben túl sok szószt szív magába, és „kiszárad”. Ha így alakulna, tálalás előtt keverjünk hozzá még egy kicsit a tészta főzőlevéből, ami egyrészt krémessé teszi az ételt, másrészt még jobban összeköti a szósz ízeit.
Forbes és receptek? Ez biztos jó ötlet? Szerintünk igen. Sokat írunk arról, mennyi munka van a siker és a teljesítmény mögött, de azt is pontosan tudjuk, hogy az élet nem csak munkából és üzletből áll. A siker része, hogy kiélvezed. A koronavírus-járvány alatt amúgy is sokan fedeztük fel, hogy főzni élmény. Az üzleti sikerek, a kiemelkedő teljesítmények, a csúcséttermek és a jó borok mellett mostantól naponta egy recepttel jelentkezik a Forbes Finom.
Fordítás: Peťovská Flóra
Hozzávalók 2 főre:
- 200 g linguine tészta vagy spagetti
- 1 közepesen nagy hagyma
- 3 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 g ricotta
- 1 kisebb citrom lereszelt héja
- 4 ek apróra vágott metélőhagyma
- chilipaprika ízlés szerint
- só
Elkészítés
- Főzzük fogkeményre (al dente) a tésztát forró, sós vízben. Tegyük félre a főzővizet.
- Aprítsuk fel a hagymát. Forrósítsunk olajat egy serpenyőben, és pirítsuk aranylóra a hagymát. Adjuk hozzá a felaprított fokhagymát, és kevergessük lassú tűzön nagyjából egy percig. Adjuk hozzá a ricottát, a citromhéjat, a metélőhagymát, a felaprított chilipaprikát és a leszűrt tésztát.
- Öntsünk alá nagyjából két merőkanálnyit a tészta főzővizéből, és kevergessük, amíg a tésztát be nem borítja a szósz. Szükség szerint öntsünk még alá a főzővízből. Ízlés szerint sózzuk és azonnal tálaljuk.