Felhőmérce - Ki fut be elsőnek?
Szótár
A felhőtechnológia első tíz éve még az IT-ban utazó megacégekről szólt.

A dollárszázmilliárdokat érő bigtech monstrumok uralták a piacot, a többiek pedig csak kapkodták a fejüket. Az idők azonban változnak. És ezt neked is érdemes figyelembe venned!
Régen csak az Amazon, a Google, a Facebook és az Apple szakított hatalmasat a felhővel, de ez mára elérhető technológia lett mindenki számára.
A felhőbe vezető út megnyílt a kkv-k és a nemzetközi nagyvállalatok előtt is, sőt erős nyomássá vált –mára szinte mindenki használ felhő alapú megoldást, pár év múlva pedig teljesen elképzelhetetlen lesz ezek nélkül egy cég.


Nincs kezdete és vége: ez egy hosszú, véget nem érő út, ami a technológia fejlődésével párhuzamosan ígér nagyobb profitot, jobban működő stratégiákat, kevesebb erőlködést.

Az adatok nem vesznek el, nincsenek óriási beruházási költségek, a folyamatok bármikor újraformálhatók és optimalizálhatók, a bizonytalan világ változásai könnyebben és skálázhatóbban kezelhetők. Akármekkora a céged, bármivel is foglalkozzon, előbb-utóbb szükséged lesz a rugalmasabb digitális megoldásokra.
Arrow
És akkor jönnek majd a kérdések! Mi ez? Hogyan álljak neki? Ki fog segíteni?

A felhőtől félni nem szégyen, megfutamodni viszont nem lehet. A Felhőmérce öt versenyző* megoldását hozta el, és a Forbes, a ShiwaForce és az Atlassian szakértelmével méri meg, melyik történet mennyire felhőkész.
Ismerősek a kihívások? Úgy érzed a céged is megérett a szintlépésre? Te vajon hány pontot érnél el a Felhőmércén? Neked mi a következő lépés? Az végén arra is lehetőség lesz, hogy kiderítsd ezt is.

*Az esettanulmányokban szereplő vállalkozások, nevek, profilok, cégadatok nem valósak. Az általuk bemutatott problémák azonban nagyon is azok. Ez az öt esettanulmány arról szól, milyen kihívásokkal találkoznak az ilyen és ezekhez hasonló cégek a hétköznapok során.

Lássuk a versenyzőket!
Placeholder
6/10
Kidkrossz – egy webshop akkor is, ha a gyerek rossz!
„2008-ban, a válság idején alapítottuk a Kidkrosszt, és az elmúlt tizenkét évben szépen növekedtünk. Aztán jött a covid” – mondja Varga Anna, a gyerekjáté...
Elolvasom
Placeholder
8/10
Ördögkerék autóalkatrész
Az Ördögkerék nem mai gyerek, lassan harminc éve, hogy a tulajdonos-ügyvezető Kovács Imre bátyja útjára indította az autóalkatrész-nagykereskedelemmel foglalkozó céget. Akkoriban még minden megrendelé...
Elolvasom
Placeholder
5/10
Tekergő kerékpárszerviz
„Nézd, mi nem vagyunk multi, nincs programozó csapatunk, semmi ilyesmi, minek?” – darálja Csővárszeghy Gergő, a belvárosi Tekergő kerékpárszerviz tulajdonosa. Gyorsan pörgő ember, láthatóan nem érdeklik ...
Elolvasom
Placeholder
4/10
Patanyomda
„Sosem hittem volna, hogy a szokványos megoldásaink alól kifut a talaj, de hát ez is megtörtént” – csap a térdére Káver Artúr, a 2000-ben alapított ...
Elolvasom
Placeholder
4/10
Molnár és társa tanácsadó iroda
Molnár Attila és Kiss Anita nyolc éve alapították független pénzügyi tanácsadócégüket. Elsősorban kkv-kra specializálódtak, cégek és vezetőik befektetéseivel, adó...
Elolvasom
Szótár

Mi fán terem a felhő?

A felhőtechnológiával kapcsolatban számtalan szakkifejezéssel találkozhatunk, ezek jelentése azonban magyarázatra szorul. Alább elmagyarázunk néhányat, a teljesség igénye nélkül.

Tovább
Felhőmérce
Megmérjük a céged, segítünk megtalálni a következő lépést!

A ShiwaForce a feliratkozók számára ingyenesen elküldi az “5 érv a felhőbe átlépés mellett” című 40 oldalas szakértői tanulmányt és hozzáférést biztosít a Hatékony Csapatmunka tudásbázishoz egy rendszeres szakmai hírlevél formájában, mely segít a cégvezetőknek, döntéshozóknak felmérni saját innovációs lehetőségeiket. Azok számára, akik pedig a tettek mezejére lépnének, a ShiwaForce “Digital Delivery Diagnosis” online interaktív workshop* keretében segít megtenni a következő határozott lépéseket a cég agilis transzformációjában.
*előre meghirdetett időpontokban a beérkező igények szerint

Ez az oldal reCAPTCHA védelem alatt áll és a Google Adatkezelési nyilatkozata és Általános szerződési feltételei érvényesek.