Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Viszlát, Magyar Nemzet! Hiányozni fogsz – Ez itt a szerdai Espresso!

Tegnap eltemettük Demján Sándort, és lehet, hogy a Magyar Nemzetet is. Simicska Lajos üzletiesen szólva racionalizálja a birodalmát, elkezdett megválni a veszteséget halmozó médiaportfóliójától. Az új kétharmad neki egészen más piaci helyzetet teremtett, mint a Mészáros-cégeknek: hasít a Konzum és az Opus a tőzsdén. A nemzetközi helyzet is fokozódik: az ENSZ-ben áll a bál, mert Oroszország megvétózta a Biztonsági Tanácsban, hogy bizottságot állítsanak fel a szíriai vegyitámadások kivizsgálására. Viharos napok, de van pozitív sztorink is! Például a Geek&Gorgeous cégsztorija: a pattanásos lány addig küzdött a bőrproblémáival, míg saját szépségápolási márkát épített fel.

Olvasd, amit mi is olvasunk!

Az Espresso a Forbes hetente háromszor kiküldött hírlevele, tele érdekes cikkekkel és fontos témákkal (olyannal, amit mi írtunk meg és olyannal is, amit mások). Ez itt az Espresso hírlevél kivonata. Feliratkozni a lap alján lehet.

1 perces

Összeomlóban Simicska médiabirodalma. A Lánchíd Rádió elhallgat, a Magyar Nemzet megszűnik. De lehet mégis fennmarad, az LMP elnökségi tagja, Ungár Péter bejelentkezett a kiadóért.

Fapadosnak áll a világ. Az EasyJet átvenné a régóta veszteséges Alitaliát, folytatódhat a piaci átrendeződés az európai légitársaságoknál.

Balhé van az ENSZ-ben a szíriai vegyi támadás miatt. A Biztonsági Tanácsban Oroszország megvétózta az USA tervezetét, hogy független mechanizmus vizsgálja ki a most vasárnap történt vegyi támadást a szíriai Doumában, legalább 42-en fulladtak meg. Trump utolsó pillanatban lemondta perui útját, Theresa May-jel és Macronnal tárgyal a válaszlépésről, légicsapásokra lehet számítani.

3 perces

Hasítanak a tőzsdén a Mészáros-részvények. Powered by 2/3.

Punkkanapé és csillámegyszarvú luxusdekoráció! Ezeket láttuk az egyik legmenőbb New York-i dizájnkiállításon.

A magyar cégvezetők szerint aki kimarad a digitalizációból, tönkremegy. Mégis kevesen készülnek rá tudatosan egy magyar vezetőképző intézet felmérése szerint.

Túl korán hagytad ott az állásod, hogy saját vállalkozásba vágj? Nyugalom, mindenkiben felmerülnek kétségek, így lendülj túl.

5 perces

Pattanásos geek lány volt, most saját márkáját építi szépségmániásoknak. A Geek & Gorgeous szépségápolási márka megálmodója huszonévesen még kamaszkori bőrproblémákkal küzdött, aztán alapított egy céget.

115 milliárd forint. Ennyi osztalékot vett ki Simicska Lajos a cégeiből 2010 és 2015 között.

15 évig élni csak a nyugdíjból inaktívan? Lehetetlen. Ezt nem mi mondjuk, hanem a nyugdíjszakértőink, akikkel kiveséztük a magyar nyugdíjrendszert.

Az MKB Bank belőtte a célárat a Mészáros-féle Konzum-részvényekre. Elég magas szám jött ki nekik, de kockázatokat is azonosítottak.

Oszd meg!