Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Világkormány, világvége, vagy mégse? – Ez itt a pénteki Espresso light!

Minden szupi-szuper! Vagy mégsem? Nyíregyházán az egyetemi pedagógusképzés része lett a Lego módszertana, cserébe viszont Smejkál Péter kollégánk a klímaváltozásról írt egy hosszú cikket, és kevés jóval kecsegtet benne. Azért nem kell a padlón maradni, a Gerbeaud szülinapi húzásától biztos, hogy mosolyogva megyünk bele a péntek délelőttbe, aki pedig a klímaváltozás miatt még egy startupot is elindítana, az csekkolja Bill Gates új felhívását.

Olvasd, amit mi is olvasunk! 

Az Espresso a Forbes kiküldött hírlevele, tele érdekes cikkekkel és fontos témákkal (olyannal, amit mi írtunk meg és olyannal is, amit mások). Ez itt az Espresso hírlevél kivonata. Feliratkozni a lap alján lehet.

1 perces

Everything is awesome! A Lego módszertanát már az egyetemi pedagógusképzésben is használják Nyíregyházán.

160 torta, 20 autó, 42 cím. Születésnapja alkalmából az összes budapesti gyerekotthonba tortákat szállított a Gerbeaud.

Világmegmentő startupok, figyelem! Bill Gates 30 milliárd forintos európai befektetési alapot indít Európában, olyan innovációkat keresnek, amik a klímaváltozás legrosszabb következményeit segít elkerülni.

3 perces

Én helyett mi. Már a személyes névmás megválasztása is hatással lehet a párkapcsolatokra.

Hírünk a nagyvilágban: már a Bloombergen is a Sorsok Háza holokausztmúzeum körüli huzavonáról írnak.

Minden ötödik magyar gyereknek van már bankszámlája, zsebpénzt 65 százalékuk kap. Reprezentatív kutatás a magyar gyerekek pénzügyi neveléséről.

5 perces (vagy hosszabb)

A világkormány tagjai is lehetnek idióták, de nem szabad feladni a reményt. Már több hete napvilágot látott az a tanulmány, amitől a sajtó meghúzta a vészharangot, és egy évtized múlva borzalmas pusztulást vizionált. Kollégánk klímakutatók, szakértők segítségével próbálta megérteni, hogy tulajdonképpen mi is vár ránk. Nem ettől fogunk jól aludni, az biztos.

Az álhírek miatt az (amerikai) középiskolások már a valódi híreket is megkérdőjelezik. Tudományosan bizonyították.

A 100 legijesztőbb film valaha. Az ilyen listák leginkább arra jók, hogy mindenki beleköthessen. Itt is van bőven mibe, de ha ezen túlvagyunk, találunk pár paráznivalót az őszi otthonmaradós hétvégékre.

Oszd meg!