Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Tízmilliárdokat érő kutyatápbiznisz – Ez itt a szerdai Espresso!

Kiszúrtunk egy hatalmas, több tízmilliárdos felvásárlást egy állateledelekkel foglalkozó szaklapban magyar érdekeltséggel, új járatokat indít a Wizz, és a szlovákok is megkapják a maguk Bubiját a MOL-tól. A gazdaság süvít, de drága lesz nyaralni a horvátoknál, és érdemes rápillantani az öt évnél nem régebbi NAV-határozatokra, ha kapott ilyet a cég. És a világ legnagyobb befektetési alapját is összedobták japán-szaúdi koprodukcióban.

Olvasd, amit mi is olvasunk! 

Az Espresso a Forbes hetente háromszor kiküldött hírlevele, tele érdekes cikkekkel és fontos témákkal (olyannal, amit mi írtunk meg és olyannal is, amit mások). Ez itt az Espresso hírlevél kivonata. Feliratkozni a lap alján lehet.

1 perces

Terjeszkedik a Wizz Air. 7 új járatot indítanak Debrecenből, köztük Barcelonába és Máltára is. Két meglévő viszonylaton pedig sűrítenek.

Nem cicáztak: több tízmilliárdos üzlet az állateledel-piacon. A magyar központú, régiós piacvezető Partner in Pet Foodot felvásárolta a Cinven befektetési csoport.

Mától lehet találkozni az utakon a Google kamerás autóival és hátizsákos gyalogosaival. Frissítik a térképes alkalmazás utcanézetét, júniusi tart a fotózás.

Pozsony is kap egy Bubit. A MOL szlovák leányvállalata fogja üzemeltetni, BAjk lesz a neve. A bringa könnyebb lesz, mint a Bubi.

 

3 perces

A válság óta nem nőtt úgy a magyar gazdaság, mint most. Bőven 4 százalék felett volt a növekedés 2018. első negyedévében is.

Banális eljárási hibát vétett a NAV. Hiba van az aláírásokkal, támadhatók a adóhatározatok.

Drága lesz a horvát nyaralás. Gyenge a forint, a kuna pedig túl erős, ami már a zágrábi jegybanknak sem tetszik.

Az EU három legszegényebb országa eurót akar. Bulgária és Horvátország után Románia is a közös valutaövezethez csatlakozást célozta meg.

 

5 perces (vagy hosszabb)

Bánlaki D. Stella kolléganőnk belépett egy Pinterest-fotóba, és ott maradt egy napig. A Stílusos Vidéki Éttermek egész napos programot szervezett, megnéztük, kérdeztünk, fotóztunk. Éhesen tilos kattintani! 

Ilyen lesz a jövőben a tréning. Viszlát, flipchart, gamification, mikrotanulás, szimulációk, helló!

A lista, amin Simicska megelőzi Mészáros Lőrincet. Még. Ők az uniós agrártámogatások legnagyobb nyertesei Magyarországon.

A valaha volt legnagyobb, 100 milliárd dolláros befektetési alapot hozott össze a japán milliárdos. A SoftBank-vezér Masayoshi Son a szaúdi trónörökössel szövetkezett, hogy technológiai cégekre vadásszon ebből a közel a magyar GDP-nyi összegből, írja az Economist.

Oszd meg!