Nettó 8 óra, és menj haza játszani!

Csanády István szembe megy az árral. Van egy 30 fős startupja, amely most kapott 2 milliárd forint befektetést, nem is akárhonnan, hanem a Revolut és a Spotify egykori befektetőitől. Alkalmazásuk, […]

Bővebben

Szép volt, Timi! – Ez itt a hétfői Espresso

Kitartást mindenkinek, aki végignézte a Super Bowl-t, ez egy hosszú munkanap lesz. Indítsuk a reggelt egy jó erős feketével, hátha úgy fogunk pörögni tőle, mint az ingatlanpiac januárban, vagy az Airbnb Budapesten. Mai válogatásunkban még: Babos Tímeának hatalmas gratuláció, Nick Cave Budapestre jön, mi meg mehetünk Jordániába, fapadossal, ősztől. Megmondjuk, melyik a tuti olaszrizling, és hogy kinek jut eszébe prémium kutyaágyakat árulni.

Forbes Espresso. Olvasd, amit mi is olvasunk!

A Forbes hírlevele tele érdekes cikkekkel és fontos témákkal (olyannal, amit mi írtunk meg és olyannal is, amit mások). Ez itt az Espresso hírlevél kivonata. 

1 perces

10 ezer tranzakció volt az ingatlanpiacon. Csak januárban. Ami egy hagyományosan lapos hónap szokott lenni, az elmúlt évek alapján a következő hónapokban még jobban fog pörögni a piac.

Babos Tímea megint tarol. Pályafutása negyedik WTA-tornáját nyerte meg egyesben.

3 perces

Az Airbnb már régen nem arról szól, amire kitalálták. Most megnézheted, hogy hogyan burjánzott el Budapesten az évi 35 milliárdos Airbnb-biznisz.

Tőzsdelufi fújódik a mesterséges intelligencia körül, 2018 végére ki is durranhat. A tajvani tech-véleményvezér és kínai Google-leány alapító, Li Kaj-fu figyelmeztet.

Kiszivárgott az új Samsung S9 várható ára. Sokba fog kerülni, de azért az iPhone X-et nem múlja felül.

Mi lesz abból, ha egy informatikus jót akar a kutyájának? A prémium kutyaágyakban is van üzlet!

5 perces (vagy hosszabb)

Ez az olaszrizling éve. 50 bort kóstoltunk végig, a legjobbakat ajánljuk közülük. (Szeretjük a munkánkat.)

Hogyan lett az ikonikus amerikai világcégből egy szenvedő mamut? Méretes slamasztikában a General Electric, aminek a magyar leányánál tízezren dolgoznak.

Így működik a közösségi média feketepiaca. A New York Times gigacikke, hogyan lehet követőket és lájkokat vásárolni az internet mélyebb bugyraiban.

 

"A felnőtt horgászok többsége totál analfabéta. Egy átlaghorgász nagyjából 3 ezreléket tud a horgászatról, én talán 3 százalékot."

Bodrogai Ferenc, a Forest Papír alapítója