Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Soros György megregulázná a Facebookot – ez itt a hétfői Forbes Espresso!

Magyar sikerek: Alföldi márkát vett a Lidl, 50 millió dollárért adta el startupját a Logmein. Soros György beszabályozná a Google-t és a Facebookot. A Google megregulázza a hirdetőket. És még: keressük Magyarország 30 alatti, már sikeres fiataljait. Itt tudod ajánlani magad vagy az ismerősöd.

Forbes Espresso. Olvasd, amit mi is olvasunk!

Az Espresso a Forbes hetente háromszor kiküldött hírlevele, tele érdekes cikkekkel és fontos témákkal (olyannal, amit mi írtunk meg és olyannal is, amit mások). Ez itt az Espresso hírlevél kivonata. Feliratkozni a lap alján lehet.

1 perces

A magyar alapítású Logmein 50 millió dollárért eladta a Xivelyt a Google-nek. Kiszállnak az IoT-bizniszből.

Magyar márkát vett az Aldi. Jön a kokárdás túró rudi.

Az Amazon Go európai változata. Ámuldoztunk már az Amazon kassza – és minden más – nélküli boltjain. Ezzel próbálkozik most a Zara is.

3 perces

Izland betiltotta a körülmetélést. Ezzel első az európai országok között.

11 dolog, ami minden sikeres emberben megvan. És bárki megtanulhatja.

Használd az öt másodperces szabályt, ha sok a dolgod. A működése tudományosan bizonyított.

5 perces (vagy hosszabb)

Soros György megregulázná a Facebookot és a Google-t. A milliárdos Guardianbe írt véleménycikkében azt írja: ahogy az olajcégek ártanak a környezetnek, úgy a kommunikációs monopóliumok a társdalom összetartó erejét forgácsolják szét. Fel kell lépni ellenük, mert a profit nem minden. Az USA béna, az EU vezetheti a harcot.

A Google pedig megregulázza a hirdetőket. Egyszerűen nem jeleníti meg a Google böngészője, a Chrome az idegesítő reklámokat, például a maguktól elinduló videókat vagy az egész oldalt eltakaró hirdetéseket. Több mint 50 százalékos piaci részesedésükkel ez az egész netet megváltoztathatja.

Olimpiai bajnok akartam lenni. Aztán sífutó lettem. Kónya Ádám őszinte írása. Ha valaki érteni akarja, milyen egy télisportot űző magyar atléta élete, olvassa el a Hosszabbítás cikkét. 

Kiégés? Itt az “elsötétedés”. Sokkal rosszabb, nem nagyon vannak előjelei. Nyolc hiba, ami miatt egy vezetőt elhagyják a legjobb alkalmazottai.

Oszd meg!