Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Öt éves a Forbes! – ez itt a szerdai Espresso light

A születésnapos kiadás főszereplői: Trump, az Adidas, Bécs és egy Dumbo-polip. Ünnepeljünk egy nagy Zsolnay-aukcióval, a világ legjobb túraútvonalaival és egy 1930-as szovjet gyerekkönyvvel, ami szembement az akkori propaganda szabályaival.

Olvasd, amit mi is olvasunk! 

Az Espresso a Forbes kiküldött hírlevele, tele érdekes cikkekkel és fontos témákkal (olyannal, amit mi írtunk meg és olyannal is, amit mások). Ez itt az Espresso hírlevél kivonata. Feliratkozni a lap alján lehet.

1 perces

Ha túlterhelt vagy az a baj, ha lassítasz a melóban, az a baj. Van megoldás? Hogyne!

Szavazás Amerikában?! Hogy micsoda?! Az Index röviden összefoglalta, miért is olyan fontos ez.

A nap meditatív pillanatait egy ritkán látott Dumbo-polip szolgáltatja. Hivatalos neve egyébként Grimpoteuthis.

3 perces

A nagy Zsolnay-aukció. „A 70 tétel legalább egyharmada rendkívüli ritkaság, efféle műtárgyak 15-20 évente, vagy leginkább soha nem kerülnek elő.”

Bécs az innováció városa akar lenni, de az Airbnb-vel így is komolyan egymásnak mentek. Pedig a bécsi városházán külön ember foglalkozik a sharing economyval.

5 perces (vagy hosszabb)

„Ha belehalok is megcsinálom.” Dékány Gyula több mint tíz éve kutatja az anyatejben lévő cukrokat, azt, hogy hogyan lehetne őket mesterségesen előállítani. Ezek segítik a csecsemők védekezését a betegségekkel szemben, az időseknél pedig lassítják a szellemi képességek romlását. A hvg.hu riportja.

A szovjet gyerekkönyv, ami szembement a propaganda szabályaival.Népmesék avantgárd köntösben.

 

Oszd meg!