Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Bölcsi a közösségi irodában – Ez itt a szerdai Espresso!

Csányi Sándor újra a leggazdagabbak között, egész pontosan az 1999. a világon, de nem csak ezért érdekes az amerikai Forbes legújabb listája, több meglepetést is találtunk a milliárdosok között. Átadták az Oscar-díjakat, mi hoztunk egy csomó érdekes számot róla, Michelisz Norbert körül komolyan felpörögtek az események. Közben közösségi irodába integrált bölcsit nyit a Loffice Budapesten és folytatódik a Forbes CEO Trip nevű sorozata!

Olvasd, amit mi is olvasunk!

Az Espresso a Forbes hetente háromszor kiküldött hírlevele, tele érdekes cikkekkel és fontos témákkal (olyannal, amit mi írtunk meg és olyannal is, amit mások). Ez itt az Espresso hírlevél kivonata. Feliratkozni a lap alján lehet.

1 perces

Fél perc reklámért több mint félmilliárd forint. Hát persze, hogy az Oscar-átadó alatt. 27 érdekes szám a díjátadóról, egyenesen Amerikából.

Okosabban adósodunk el. Rengeteg hitelt vettek fel januárban a magyarok lakásra – de a többség inkább választja a drágább, de kiszámíthatóbb konstrukciót.

Kemény ellenfelet kap a Deutsche Bahn. A Flixbus elindította a magánjáratait a vasúton is.

3 perces

Dupla büszkeség: Zsiborás Gergő napokig számolt, hogy megbecsülje az OTP-vezér vagyonát – aztán több héten át egyeztetett. A híresen rigorózus amerikai kolléganőnk pedig elfogadta a számokat. (Fölösleges izgulni, ha jó a módszertan.)  Csányi Sándor a világ 1999. leggazdagabb embere.

Michelisz Norbert, a pilóta, az üzletember és a kapitány a márciusi Forbes címlapján. Csapatot váltott, a dél-koreaiak pedig megtették márka-nagykövetüknek is. Komolyan számolnak vele.

A puszták metropolisza. Folytatódik a Forbes egyik legrégebbi sorozata, ezúttal Kecskemét kedvenc utcáit járta végig Bagi László.

5 perces (vagy hosszabb)

A kisgyermekes szülők nagyon is motiváltak, de sokszor terük sincs dolgozni. A Loffice lépett erre, Magyarországon elsőként egyesíti a közösségi irodát és a bölcsődei funkciókat.

Folytatódik a Forbes CEO Trip nevű sorozata! Az egykori Sziget-alapító Karafiáth Balázs évente néhány hétre beveszi magát egy bambuszbungalóba a közép-amerikai esőerdő közepében. Costa Rica-i törzséről Fekete Emesének mesélt.

Elveszett remekműveket keres (és időnként talál is): interjú a magyar képvadásszal, Barki Gergely művészettörténésszel.

Oszd meg!