Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

New York, New York – Ez itt a hétfői Forbes Espresso

Eladták a magyar Balabitot, 100 millió dollár is lehetett a vételár. Elkelt a Food Analytica is. Elindítottuk az évet, méghozzá címlaposainkkal. A populizmus jó vagy rossz? A szólásszabadság fontosabb vagy a politikai korrektség?

Ez a Forbes Espresso hírlevelének kivonata. Olvasd, amit mi is olvasunk! 


1 perces

Gerendai megnyitná az ország legnagyobb sörözőjét. A Sziget alapítója fesztiválhangulatot ígér egész évre. Februárban kiderül, övé lehet-e a Kolosy téri piac.

A nagy kérdés, amire nem 42 a válasz. Valóban ez a Föld 20 legszebb helye?

Egyébként egy tanulmány szerint – minden feltételezéssel szemben – a Bitcoin-tranzakcióknak kevesebb mint 1 százaléka pénzmosás. Ez persze nem azt jelenti, hogy a digitális fekete piacok nem kriptopénzekkel virágoznak.

espresso_feliratkozo

3 perces

Remegve várják milliárdjaikat a tőzsdén – 2018 a Dropbox és a Spotify éve lehet?

Határozott idejű szerződés a Buckingham-palotában. A királyi családLinkedIn-en keres munkaerőt. 

A gazdasági populizmus jó? A politikai populizmus Dani Rodik, a Harvard közgazdásza szerint szinte mindig káros, a gazdasági populizmus viszont hasznos.


5 perces

Vitézy Dávid vendégírása. Egyre több autó, rendszeres dugók, sürgető és forráshiányos metrófelújítás. A megoldás: a dugódíj. Nem, nem Budapestről van szó (illetve, dehogynem).

Az év exitje: 100 millió dollár felett mehetett el a Balabit. Egyértelműen az év legnagyobb dobásai között lesz a helye. Becsültünk.

Szólásszabadság vagy politikai korrektség? Melyik a fontosabb? A vita nem ma kezdődött, de a a Channel 4 műsorában megszólaló Jordan Peterson pszichológus most felrobbantotta az internetet néhány válaszával. A teljes videót érdemes megnézni, több téma szóba kerül.


Borítókép: Nathan Dumlao / Unsplash. 

Oszd meg!