Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Nagyon jól megy külföldön a magyar 77 Elektronikának – Ez itt a pénteki Espresso!

Nagyon jól megy külföldön a magyar 77 Elektronikának. Amúgy is nagy most a magyar cégek beruházási kedve. Trump berágott az Amazonra, saját munkavállalói pedig a Google-re. Hoztunk tippeket is. Miklósi Janka beszállt a választási kampányba.  

Olvasd, amit mi is olvasunk! 

Az Espresso a Forbes hetente háromszor kiküldött hírlevele, tele érdekes cikkekkel és fontos témákkal (olyannal, amit mi írtunk meg és olyannal is, amit mások). Ez itt az Espresso hírlevél kivonata. Feliratkozni a lap alján lehet.

1 perces

Több mint 3000 Google-alkalmazott kéri, hogy a cég ne dolgozzon a Pentagon drónprojektjén. Az eredeti belső mottót idézik: “ne légy gonosz”.

Rejtő Jenő – élőben. A helyszín Ausztrália egy kocsmája, a főszereplő: a pasas, aki sört kér, hátában egy késsel. 

3 perces

10 erős mondat Vitray Tamástól. Portrénk a lapban.

Vizeletvizsgálat és vércukormérés: hatalmasat ment a világpiacon a magyar orvostechnológiai cég. A 77 Elektronika sikere Nyugat-Európában és Dél-Amerikában.

Miklósi Janka is beszállt a választási hajrába. Az Aranyélet c. HBO-sorozat főhősnője, Janka a harmadik évadban politikai babérokra tör, az HBO pedig elég alaposan megágyazott hozzá, aki ismeri a sorozatot, annak egy aranybánya ez az oldal.

5 perces

A dotkomlufi földre vitte az első cégét, ma ő a Cloudera CEO-ja. Tom Reilly-vel találkoztunk.

Betonba zárt felhő. Hol és kik tárolják az adatainkat – és mennyi energia kell mindehhez? 

Izraeli magán-hírszerzőcég dolgozhatott rá Orbánék ellenségeire. Az Index oknyomozása.

Oszd meg!