Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Mit tesz az emberekkel a folyamatos híráradat? – Ez itt a csütörtöki Espresso light!

Mit tesz velünk az állandó hírolvasás? Olvassátok el, amiket gyűjtöttünk nektek, aztán az ötperces anyagot is, ami választ ad a kérdésre. Csúnya élelmiszerek, minden idők legnagyobb madara, Pokémon Go és kérdések a Facebook versus Instagram sztoriból. 

Olvasd, amit mi is olvasunk! 

Az Espresso a Forbes kiküldött hírlevele, tele érdekes cikkekkel és fontos témákkal (olyannal, amit mi írtunk meg és olyannal is, amit mások). Ez itt az Espresso hírlevél kivonata. Feliratkozni a lap alján lehet.

1 perces

Semmi sem tökéletes! Az európai termelők zöldségeinek és gyümölcseinek több mint egyharmada landol a kukákban esztétikai okokból, pedig az ízük teljesen jó lenne. Egyre több üzletlánc hajlandó a nem tökéleteset is árulni.Ingatlanpiaci gyorsjelentés: többen fizetnek készpénzzel, mint ahányan hitelt vesznek fel. A reálértéken mért árak csak most haladják meg a tíz évvel ezelőttieket.

Megtalálták minden idők legnagyobb madarát. A közelmúltban azonosított elefántmadár egykor Madagaszkár szigetén élt.

3 perces

5 jel, ami arra utal, hogy a Instagram-alapítók és a Facebook szakítása egyáltalán nem volt békés. Hiába próbálják így beállítani.

Indulása óta 2 milliárd dollárt termelt a Pokémon Go. A játékot már sokszor temették, pedig nem érdemes.

7 dolog, ami miatt sosem leszel sikeres. De mindegyiken változtathatsz. Először is: túl sokat facebookozol.

5 perces (vagy hosszabb)

Mit tesz az emberekkel a folyamatos híráradat? Egyáltalán nem magától értetődően hasznos, ha állandóan hírekkel vagyunk körülvéve.

Ezeket a dolgokat senki sem veri nagy dobra a vállalkozásról. Pedig érdemes lenne tisztában lenni velük.

Az rendben van, hogy egy új alkalmazás telepítése egy csomó engedélyt kér a telefonunkhoz. De mi van a böngészett weboldalakkal? Sokkal több szenzorhoz férnek hozzá anélkül, hogy engedélyt kérnének, mint azt eddig sejtettük. 

Oszd meg!