Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Mínusz hússzal és sportlistával búcsúzik a február – Itt a szerdai Forbes Espresso!

Ezt is megértük, eljött a február utolsó napja. Kár, hogy sorra dőlnek meg a hidegrekordok, március első napján -22 fok is lehet itt-ott az országban. Nem is baj, ha szokjuk a hideget, lassan úgyis mehetünk a Holdra: egy újabb lépéssel kerültünk közelebb hozzá, jövőre már ott is lesz 4G. Addigra még az is megeshet, hogy kivételesen nem Hosszú Katinka lesz a szokásos márciusi Forbes-sportlista élén. Idén megint mindenkit maga mögé utasított, de soha ilyen közel nem kerültek még hozzá. Mutatjuk a trónkövetelőket.

Olvasd, amit mi is olvasunk!

Az Espresso a Forbes hetente háromszor kiküldött hírlevele, tele érdekes cikkekkel és fontos témákkal (olyannal, amit mi írtunk meg és olyannal is, amit mások). Ez itt az Espresso hírlevél kivonata. Feliratkozni a lap alján lehet.

1 perces

Helló, tavasz! Az idei év leghidegebb hajnalával indulhat a március, akár -22 fok is lehet csütörtökön.

A Földön sincs még mindenhol 4G, a Holdon már jövőre lesz. A holdlakók internet-ellátottságáról a Vodafone és a Nokia gondoskodik.

Amikor az ablakodból a folyóba ugorhatsz. Ez a legromantikusabb házikó a Drinán.

3 perces

Ha március, akkor sportlista! Nagy a nyüzsgés Hosszú Katinka körül, de a Vaslady még mindig az élen. Mutatjuk a legértékesebb magyar sportolókat.

“Nekem a növényekkel van a legbensőségesebb kapcsolatom.” Kevés olyan bölcs ember van, mint Bálint gazda – 3 rövid történet az ország kertészétől.

Orvoshiányból üzlet. Egy app, ami orvosokat és ápolókat köt össze egészségügyi intézményekkel. Nem itthon, az Egyesült Államokban.

Tegnap megint leesett a hó, de ez valószínűleg nem vigasztalja a télisport-bizniszben utazókat. Egymilliárd dolláros bevételkiesést okoz a szektornak a klímaváltozás.

5 perces

Meggyilkoltak egy 27 éves szlovák újságírót és a menyasszonyát. Ján Kuciak a szicíliai maffiához köthető szlovákiai olaszok után nyomozott.

A szer erősebb nálunk. Karafiáth Orsolyának az tűnt normálisnak, hogy 16 évesen hajnali ötkor a kocsmában indul a nap. Mélyre süllyedt, de valahogy kikecmergett, nyolc éve száraz. Őszintén mesél róla.

Lego-kockák, csak napelemmel. Egy magyar startup, a Platio újrahasznosított hulladékból csinál napelemes térköveket.

Furmint február! Ahogy a globális felmelegedés bekúszik az északi szélesség 47. fokára, úgy kúszik vissza a hegyeinkre a furmint szőlőfajta. A bora meg a köztudatba.

A 25 az új 18? A Qubit cikke arról, ki kellene-e tolni a felnőttkor alsó határát.

Oszd meg!