Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Mi a különbség Simicska és Mészáros között? – Ez itt a pénteki Espresso!

Először van magyar étterem a hardcore gasztrorajongók , Bécsben betiltották az Ubert,  van egy régiós szinten ötödik egyetemünk és startup sikereink. És szép az új Gmail!

Olvasd, amit mi is olvasunk!

Az Espresso a Forbes hetente háromszor kiküldött hírlevele, tele érdekes cikkekkel és fontos témákkal (olyannal, amit mi írtunk meg és olyannal is, amit mások). Ez itt az Espresso hírlevél kivonata. Feliratkozni a lap alján lehet.

1 perces

Mérföldkő a Prezinél. Átlépték a 100 millió felhasználót.

Magyar startup a Google régiós programjában. Az Instalent a munkaerőfelvételt helyezi crowodsourcing alapokra.

Bécsben is betiltják az Ubert. Kvázi taxitársasággá kellene alakulniuk, ha tovább akarnak működni az osztrák fővárosban.

A Semmleweis az ötödik legjobb egyetem az újonnan csatlakozott EU-tagállamokban. A dobogón észt és ciprusi intézmények, a cseh egyetemekből van a legtöbb a listán.

327 karátos gyémántot bányásztak Botswanában. Ebben a hónapban már találtak egy nagyobbat, de ez hófehér.

3 perces

Csányi bevásárol. Baromfi-feldogozóból: A Hungerit Zrt-ben vesz részesedést.

Visszavásárolják részüket az Extreme Digitalban a magyar alapítók. 2015-ben adták el a cég felét egy dél-afrikai globális vállalatnak, ami a Kika és a Pepco tulajdonosa is, de az könyvelési botrányba keveredett.

Három dolog, ami miatt nyugodtan merjünk segítséget kérni másoktól. Az emberek sokkal szívesebben segítenek, mint gondolnánk. Kísérletek bizonyítják: sokkal jobban járunk, ha ki merjük mutatni sebezhetőségünket.

Új dizájnt és funkciókat kapott a Gmail. Így kell beállítani.

5 perces

Mi a különbség Mészáros Lőrincs és Simicska Lajos között? helyes megfejtésnek köze van a leggazdagabb magyarhoz.

Az 5. leggazdagabb magyar tőzsdei céget vásárolt fel. Egy napra felfüggesztették az Altera papírjait, ezzel megjelenik a hazai ipar húzóágazata is a parketten. Több milliárdos is érintett az üzletben.

Minek az employer branding, ha a robotok úgy is elveszik a munkánkat? Azért nem eszik olyan forrón a kását a munkaerőpiacon: a rossz kiválasztási folyamat pénzben is veszteséget jelent egy vállalatnak.

Így építette fel egy testvérpár a Marvel-univerzum hatalmas pénzgyárát, és így fogják befejezni. Bemutatták a Bosszúállók – Végtelen háborút, ami jó eséllyel megint hatalmas bevételt fog hozni Disney-nek, a New York Times pedig megírta, hogyan csinálják.

 

Oszd meg!