Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Mekkora hajrá! Ez itt a pénteki Forbes Espresso.

Mindenkinek legyen olyan ez a péntek, mint a magyar gyorskorcsolyások hajrája. Ha csak fele olyan jól sikerül, ahogy Liu Shaolin Sándor utolsó két köre, akkor életünk hétzárása lesz. A pénteki Espresso is magyar sikerekkel kezdődik, nő a Szállás.hu, az NNG pedig Kínát hódítja meg. A végén kicsit azért elkomorodik a hangulat: korrupció, munkaerőhiány. De legalább Elon Musk jól szórakozik: megint dolgokat lő az űrbe. Ez itt pénteki Forbes Espresso!

Forbes Espresso. Olvasd, amit mi is olvasunk!

Az Espresso a Forbes hetente háromszor kiküldött hírlevele, tele érdekes cikkekkel és fontos témákkal (olyannal, amit mi írtunk meg és olyannal is, amit mások). Ez itt az Espresso hírlevél kivonata. Feliratkozni a lap alján lehet.

1 perces

Első! Aranyérmes lett a magyar férfi gyorskorcsolya-váltó 5000 méteren. Ez első érmünk a téli olimpiákon 1980 óta, és az első arany valaha. Liu Shaolin Sándor volt a befejező ember, az utolsó előtti körben előzött bravúrosan. Ő is benne lesz a márciusi Forbesban, 3 mondatot idézünk az edzőjétől.

Szárnyal a Szállás.hu. Amúgy is pörög a turizmus piaca, de még annál is nagyobbat léptek előre: 30,9 százalékkal 3,4 milliárd forintra növelte bevételét. A Magyarországon kívüli bevétel több mint 50 százalékkal nőtt, ebben nagy szerepet játszanak a felvásárlásai a lengyel piacon.

Kínában terjeszkedik az NNG. A navigációs rendszert fejlesztő magyar cég Shanghajban nyit fejlesztőirodát, duplázza a kínai projekteken dolgozók számát és ingyenes kínai nyelvtanfolyamokkal is képzi őket.

3 perces

Már megint az űrbe lövöldözik Elon Musk. Most nem Teslát vittek a rakéták, hanem szuperinternetet.

Rombolj, és építs. Van, ahol drágább az üres telek, mint ha felújítandó házat vennénk.

Büntetik a Limókat. Egyre több a mikuláscsomag a MOL közösségi autóin, finomhangolni kell még a rendszert.

5 perces (vagy hosszabb)

Sokat dolgozunk, keveset termelünk. A munkaerőhiányt is csillapítaná, ha hatékonyabbak lennének a magyar cégek.

Ó, ió, ció… korrupció! Románia és Görögország is javított, így már csak Bulgária korruptabb az EU-ban, mint Magyarország a Transparency International Korrupció Érzékelési Indexe alapján.

Amerika korábban ugyanúgy befolyásolt választásokat, mint most Oroszország. Volt hírszerzők mesélnek egészen nyíltan, mert szerintük a két dolog erkölcsileg más megítélésű.

Ésszel is lehet sportra költeni. Nemzetközi városkörkép, ahol figyeltek a megtérülésre a sportberuházásoknál.

Oszd meg!