Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Ma nyugodtan ihatsz több kávét! – ez itt a szerdai Espresso (kivonata)!

Vébépolip, túlhajszolt játékosok, nyertes szisztéma a lovin, elképesztő izgalmak Thaiföldön és sok üzlet – ezt kínáljuk a mai kávé mellé, amiről már tudjuk, hogy sokszori fogyasztása nemhogy nem árt, de meghosszabbítja az életet. Ha kicsit hosszabb a kávészünet, akkor egy-két elgondolkodtató olvasni/néznivaló is akad: elvándorlásról, adatokkal való visszaélésről és Angela Merkel mentoráról.

Olvasd, amit mi is olvasunk! 

Az Espresso a Forbes hetente háromszor kiküldött hírlevele, tele érdekes cikkekkel és fontos témákkal (olyannal, amit mi írtunk meg és olyannal is, amit mások). Ez itt az Espresso hírlevél kivonata. Feliratkozni a lap alján lehet.

1 perces

Tovább él, aki kávézik. Van ezer kutatás, amelyik szerint a koffein nem jó, ez pont a másik ezerbe tartozik. Napi 8 sem árt, sőt! – a Qubit találta.

Halpiacon végezte a japán vébépolip – két meccsre is jó előrejelzést adott, a tulaj viszont úgy gondolta, hogy több pénzt kap érte a piacon, mint a Youtube-on. Sayonara, Rabio!

3 perces

Ebből egyszer még tuti filmet csinálnak. 9 napig egy világ izgult értük, de szerencsére megvannak a fiúk a thai barlangban. Éhesek, de amúgy jól vannak, csak még azt nem tudni, hogyan hozzák ki őket. A legrosszabb forgatókönyv szerint további négy hónapig aggódik értük a világ.

Gyereket a bölcsibe, céget a tőzsdére. Most bárki tulajdonostársa lehet az egyik leggazdagabb magyarnak. Waberer György logisztikai cége most lép a tőzsdére, de kicsoda Wáberer Lívia? Ács Gábor cikkéből ez is kiderül.

Ericsson-vezér Magyarországon. “Jó a helyzet, igen. Harminc éve itt vagyunk, az nem kis idő, és az itteni működés sokat hozzáad a csoporthoz. Több mint 500 szabadalmunk innen származik, elégedettek vagyunk. Ezt bizonyítja az is, hogy mennyit invesztálunk. Szerintem ez mindennél többet elmond.”

5 perces (vagy hosszabb)

Ezért (is) esnek ki a nagy csapatok a vébéről. Legalábbis a számok (is) azt mutatják, hogy széthajtják napjaink focisztárjait. Zsiborás Gergő elemzett.

Kivándorlásról, bevándorlásról, elvándorlásról beszél Nick Thorpe, a BBC 32 éven át Budapesten élő újságírója ebben a videóban érzéssel, megértéssel, rengeteg konkrét példával. Miért hagyja el a hazáját, aki elhagyja?

Halott német politikusról ilyen izgalmas és friss szöveget olvasni kivételes élmény. Merkel mentora volt, Európa egyik legnagyobb formátumú politikusa, pont egy évvel ezelőtt temették el, ki az?

Felmondtak és megcsinálták. Bedő Tibor és Korpos Gergely másfél éve alapították a nemzetközi, online brókerválasztó kalauzt, amivel lebontják a országhatárokat. A Brokerchooser története a Forbes.hu-ról.

Oszd meg!