Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Kínaiak építik újra Párizst – Ez itt a szerdai Espresso!

Máris sok minden történt a héten, pedig még csak szerda van. Gyurta Dániel például úgy döntött, visszavonul. Tegnap valószínűleg nem csak ő morzsolt el néhány könnycseppet, hanem a Telekom Veszprém játékosai is, akik “nem megfelelő hozzáállásuk miatt” a bajnokság végéig minimálbérért lesznek kénytelenek játszani. Azért a jó dolgokról se feledkezzünk meg, Magyarországon elsőként két Michelin-csillagos lett az Onyx, de mutatunk egy hajlított deszkából 30 milliós bevételt csináló magyar vállalkozást, és a világ 10 legvendégszeretőbb országának listáját is.

Olvasd, amit mi is olvasunk!

Az Espresso a Forbes hetente háromszor kiküldött hírlevele, tele érdekes cikkekkel és fontos témákkal (olyannal, amit mi írtunk meg és olyannal is, amit mások). Ez itt az Espresso hírlevél kivonata. Feliratkozni a lap alján lehet.

1 perces

Meghalt Demján Sándor. Tízévesen már Főnöknek hívták. 

Visszavonul az olimpiai bajnok Gyurta Dániel. 
A bejelentés után azért még úszott egyet.

A Telekom Veszprém döntése után lehet, hogy néhány kézilabdázó is elgondolkozik a visszavonuláson. A csapat a bajnokság végéig minimálbért fizet játékosainak és az edzői stábnak.

Az autóbalesetek közel tizede azért végződik halállal, mert a segítség nem ér oda időben. Ezen változtatna egy magyar fejlesztés.

3 perces

Hol a legjobb külföldiként élni? Annyit elárulunk, hogy nem Magyarországon. A 10 legvendégszeretőbb ország listája.

Gödöllő éves áramfogyasztását spórolhatnánk meg az aludobozokkal.Mármint ha megfelelő kukákba dobnánk őket. Pedig az alumínium igazi szuperhős a környezetbarát anyagok között, végtelenszer újrahasznosítható (lenne).

A józsefvárosi Négy Tigris piacon mindent, szó szerint mindent lehetett kapni a maneki-nekotól a Kalasnyikovig. Aztán 2015-ben felszámolták. Egy fiatal építészekből álló stúdió merész terveket készített a régi piac helyére.

Kínaiak építik újra Párizst. Nem úgy.

5 perces (vagy hosszabb)

Vajon van lélegzetelállítóbb dolog a világon, mint az emberi agy? Biztosan, de azért ez az agyat mintázó térkép is gyönyörű.

Ha akarom, bölcső, ha akarom, csúszda. Így lesz egy hajlított fadarabból 30 millió forintos bevétel.

A kérdés, amire minden budapesti tudni akarja a választ: miért fogy a veréb, és honnan jön ennyi szarka? A Qubit cikkéből kiderül.

Tavalyi, de aktuális. Interjúnk a frissen két Michelin-csillagossá vált Onyx séfjével, Mészáros Ádámmal.

Oszd meg!