Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Hogy mondják azt oroszul, hogy Simicska? Ez itt a hétfői Espresso!

Itt a hétfő, úgyhogy 100-ból 95 magyar csúcsvezető ma is a munkaerőhiánytól retteg. A magyar Collectorism egy online piactér, gyűjtemények találnak rajta gazdát. Egyre több, jelenleg évi 7 millió palack magyar bort exportál a német multi. Hogy ne okozzunk törést senkinek, legyen sör is: a Brewie gépeire akkora a kereslet, hogy alig győzik az iramot. (Egyetlen gombnyomás. Akár egy eszpresszógépen. Húsz liter sör. Sörivóálom!) Legvégül: erősen nyitjuk a hetet, itt a nagy Vranjes-interjú, egy világklasszis Mészáros Lőrinc csapatában.

Olvasd, amit mi is olvasunk!

Az Espresso a Forbes hetente háromszor kiküldött hírlevele, tele érdekes cikkekkel és fontos témákkal (olyannal, amit mi írtunk meg és olyannal is, amit mások). Ez itt az Espresso hírlevél kivonata. Feliratkozni a lap alján lehet.

1 perces

 

 

A magyar vezérigazgatók 95 százaléka aggódik a munkaerőhiány miatt, de szerencsére hajlandóak költeni a munkatársak fejlesztésére. 165 hazai csúcsvezetőt kérdeztek, íme az eredmények.

Évi 7 millió palackEgyre több magyar bort exportál Európába a német multi. Ez a magyar borexport 10 százaléka.

Téli olimpia extra. Inkább nem is fűznénk hozzá semmit, csak nevessünk. (Álhírgyanús tartalom!)

3 perces

Legyen egy kis építészet is. Mutatunk egy osztrák házat, amitől már akkor megnyugszunk, ha ránézünk. Domboldal, sok fa és fény.

Hogyan költsünk el 12 milliárd forintot pár óra alatt? A magyar állam bemutatja. Persze, hogy egy EU-s pályázatról van szó. 

Fogamzásgátlás – miért a nők dolga? Az orvostudomány ennyire macsó vagy a gyógyszergyártók?

5 perces (vagy hosszabb)

Vranjes. A 2018-as januári EB-n győzelem nélkül zárt a válogatott, de hosszú távra építkezik, és nem fél konfliktust vállalni a szövetséggel sem, ha a sikerhez ez szükséges. Kézilabdáról, pénzről, politikáról, fiatalokról és Instagramról beszélgettünk a magyar kapitánnyal, aki a világ egyik legjobb edzője.

Elég menő dolog, ha az embernek saját söre van. Főleg, ha a konyhában főzi. A magyar Brewie sörfőző gépeire lassan akkora a kereslet, hogy a havi 500 legyártott darab is kevés lehet belőle.

Hogy mondják azt oroszul, hogy Simicska? A főoligarcha az orosz titkos szolgálathoz ment tárgyalni még Orbán Viktor 2010-es választási sikere előtt. A Direkt36 cikke egy találkozóról, amiről eddig csak pletykák szóltak. 

Oszd meg!