Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Három lángosfanatikus merészet álmodott – ez itt a szerdai Espresso light!

A mai Espresso tartalmából: soha nem látott 56-os fényképgyűjtemény, két remek magyar animációs film és egy budapesti zöldséges, aki évek óta gondoskodik a bulinegyed megfelelő vitaminellátásáról. Kiderül, hogy mi a kapcsolat a kommunizmus és a migráció megítélése között, de lerántjuk a leplet Csillebérc legendájáról is!

Olvasd, amit mi is olvasunk! 

Az Espresso a Forbes kiküldött hírlevele, tele érdekes cikkekkel és fontos témákkal (olyannal, amit mi írtunk meg és olyannal is, amit mások). Ez itt az Espresso hírlevél kivonata. Feliratkozni a lap alján lehet.

1 perces

Az óceánok felé tartó műanyagból gyárt termékeket a legnagyobb svéd bútorgyár. Az első termék prototípusok 2019 végére készülnek el.

Tanulmány született arról, hogy aki a kommunizmusban szerzett diplomát, az jobban fél a menekültektől. Matthew Carl közgazdász a kelet- és nyugatnémet népesség hozzáférhető adatait elemezte.

Elárverezik Stephen Hawking kerekesszékét. A márciusban elhunyt elméleti fizikus több személyes tárgyára egy internetes aukción lehet majd licitálni.

3 perces

Csirkepörkölt mehet rá? Lángosbáró nevű lángosozóban a feltéteknek csak a képzelet szabhat határt.

Barikáddá alakított kiégett villamos a Nagykörúton, könyvégetés, szovjet katona mésszel leöntött holtteste. Az  56-os forradalmat bemutató, eddig ismeretlen filmtekercs került az Index birtokába. (18+)

Megépült a világ leghosszabb tengeri hídja. A kínai szárazföldet Hongkonggal és Macauval összekötő híd 20 milliárd dollárból épült meg, 9 év alatt.

5 perces (vagy hosszabb)

Életre kel Csillebérc elfeledett legendája. A Budai-hegység tündérei Molnár Eszter animációjában rántják le a leplet arról, mi történik az erdőben éjjel.

Egy ideig az interneten is megnézhető az Oscar-díjra is esélyes magyar film. Bucsi Réka Solar Walks című munkája úgy is nagyon élvezetes, hogy a néző nem feltétlenül érti.

Oszd meg!