Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Ezeket a borokat idd a nyáron! – ez itt a pénteki Espresso (kivonata)!

Jobbra álljunk vagy makacskodjunk? Újra itt az örök dilemma a mozgólépcsőről, és itt az örök kérdés is: lehallgat-e a saját telefonod? Orbán találkozott Merkellel, Simicska kiszállt a buliból, Karl Lagerfeld üzletet nyit Budapesten. Nem fogsz unatkozni a kávé mellett, mutatjuk a szezon legjobb badacsonyi borait, Füred új arcát és a mechanizmust, amit a vaksötét vált ki az ember testéből és lelkéből egy barlang mélyére zárva.

Olvasd, amit mi is olvasunk! 

Az Espresso a Forbes hetente háromszor kiküldött hírlevele, tele érdekes cikkekkel és fontos témákkal (olyannal, amit mi írtunk meg és olyannal is, amit mások). Ez itt az Espresso hírlevél kivonata. Feliratkozni a lap alján lehet.

1 perces

Balkán-tó, Bajkál-tó, Balaton – mindegy, imádják a német turisták! Megvolt a Merkel-Orbán találkozó, ez épp egy olyan nyelvbotlás volt, amin mindketten mosolyogtak.

Pont, mint a Mekiben – Japánban egyre népszerűbb a drive-thru temetés, a résztvevő odagurul az autójával az ablakhoz, aláírja, hogy ott járt, hagy egy kis pénzt, esetleg gyújt egy füstölőt. Miért csinálják? 

Most akkor lehallgat a telefonod vagy nem? Itt a nagy teszt, ami szerint van egy jó hír, meg egy rossz.

3 perces

Meglepő helyen nyit luxusüzletet Budapesten a világ egyik legmenőbb dizájnere. Itt kiderül ki és hol.

Az örök dilemma, amire most sem kapunk jó választ: jobbra álljunk vagy makacskodjunk a mozgólépcsőn? Az Index videóján egy matematikailag meggyőzőnek tűnő érvelés.

Mi történik a testeddel (és az elméddel), ha hónapokig sötétben élsz? Nem sok jó. Természetesen a barlangban rekedt thai fiúk miatt merül fel a kérdés, íme egy levezetés.

Mit tanulhat az argentin focikudarcból egy jó vezető? Bánhidi Brigitta elmagyarázza.

5 perces (vagy hosszabb)

Ami a törikönyvekből kimaradt: az 1518-as táncjárvány. Több mint száz beteg ugrált, táncolt egy francia városka melletti mezőn. Napokig. Többen meg is haltak. A sötét középkor egyik legbizarrabb esete.  

Irány Füred! Egy napra bárki lehet füredi nagypolgár – ilyen a Balaton új fővárosa, mert Füreden mindig minden változik. Bánlaki D. Stella feltérképezte.

Akkor már ne hagyd ki Badacsonyt sem! 30 bor kóstolása (vakon), jó pár megjegyzendő találat, ezeket idd a nyáron! Szintén Stellától.

Oszd meg!