Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Enyedi szárnyal, Juraj repül – a kocsijával. Ez itt a szerdai Forbes Espresso

Enyedi Ildikó közelebb van egy lépéssel az Oscar szobrocskához, akárcsak Mészáros Lőrinc a startup-pénzekhez, nem beszélve Donald Trumpról és az orosz befolyást vizsgáló bizottságról. Azért találtunk mára fontos és hiánypótló cikkeket is, például, hogy miért nem fagyott meg idén az ország? Oké, esett a hó, de ez smafu ahhoz képest, ami tavaly volt! És a repülő autó sztorija a szomszédból? Imádjuk.

Ez a Forbes Espresso hírlevelének kivonata. Olvasd, amit mi is olvasunk! 

1 perces

Kezdünk hozzászokni. Újabb év, újabb videó arról, ahogyan egy magyar rendező nézi az Oscar-jelölt filmek bejelentését. Újabb öröm: Enyedi Ildikó filmje, a Testről és lélekről is versenyben van. Sorozatban a harmadik magyar Oscar jöhet össze. 

Forbes 30 Under 30 Europe. Palvin Barbara és Hosszú Katinka is az amerikai anyalapunk listáján. És most először egy magyar politikus is. 

Mindenki máshogy motiválja magát. Elon Musk például majd akkor kap fizetést a Teslától, ha a cég értéke eléri a 100 milliárd dollárt. Na jó, minimálbért utalnak neki, de csak a kaliforniai törvények miatt.

espresso_feliratkozo

3 perces

Tombol a béremelés, itt a csok, olcsó a hitel – mégis marad az albérlet. Budapesten már többen vesznek lakást befektetésnek, mint fészeknek. Mit tehetnek, akik lemaradnak?

Vezetőként bátorítanak és változtatnak. Az éretlen és haszontalan Y-generáció valójában vezető akar lenni – és nagyon mást gondol a főnökökről, mint a mostani főnökeik.

Hogy érezheti magát most a jó öreg Mike Pence? Az orosz befolyást vizsgáló bizottság berángatná faggatni az elnököt is. Donald Trump nem boldog. Mike?

Az ember elmegy a Marsra, áram meg nincs? Szerencsére vannak előrelátó embertársaink, akik hordozható atomreaktort építenek. 

5 perces (vagy hosszabb)

Juraj 9 millió euróból épített egy repülő autót. Már nagyon várja az önvezető technológiát, hogy még többen utazhassanak az Aeromobillal. Nem termékként gondol rá, szolgáltatásként. Az első 500 darab már rendelhető. 

A NER lovagjai rástartolnak az EU startup-pénzére. Az Index cikke arról, hogy hamarosan kiírják az újabb Jeremie-pályázatokat, Mészáros és köre már alig várja, de nem csak ők. 

Majd, ha fagy. Tavaly januárban majd’ megfagyott az ország, idén viszont alig voltak eddig mínuszok. A Qubit cikke elmagyarázza, miért.

Oszd meg!