Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Elon Musk tátott szája vagyok – Ez itt a hétfői Forbes Espresso!

Sűrű időszak van: Téli Olimpia, influenza-járvány és nyakunkon a Valentin-nap. Mutatunk bukásokat és sikereket, nemcsak a sportból. Jól megy a LogMeInnek, pörög az ingatlanpiac, egy japán cég feltalálta a luxusműszálat, mi kell még egy hideg téli hétfőre? Naná, hogy egy forró kávé! 

Forbes Espresso. Olvasd, amit mi is olvasunk!

Az Espresso a Forbes hetente háromszor kiküldött hírlevele, tele érdekes cikkekkel és fontos témákkal (olyannal, amit mi írtunk meg és olyannal is, amit mások). Ez itt az Espresso hírlevél kivonata. Feliratkozni a lap alján lehet. 

1 perces

Elon Musk tátott szája. A pillanatok, amikor fellőtték a Teslát az űrbe. Backstage videó.

Terepasztal, vasmászóka. Gyerekjátékok 1960-1980 között, a Fortepan fotóin. Apád, bátyád ezen nőtt fel!

3 perces

350 millió dolláros felvásárlással gyorsul tovább a magyar alapítású LogMeIn. Eddig is jó sztori volt, ez egy újabb nagy lépés.

Öt csodaépület Kínából. Egy hatalmas tojás a kultúrának, egy hullámzó könyvtár, és például egy 21. századi gigantikus jégbarlang az operakedvelőknek. Fantasztikus, futurisztikus alkotások.

 

5 perces (vagy hosszabb)

Egy fiatal magyar cégvezető elképesztő útja. “Azt mondtam, hogy addig megyek, amíg el nem fogy az út, vagy az idő – és szerencsés együttállás lesz, ha az út fogy el előbb.” Forbes CEO Trip – 1.rész. 

A cég, amelyik luxuscikké tette a műszálat. Hogyan lesz 210 millió dolláros éves árbevétel a korábban lesajnált nylonból és poliészterből? Egy japán sikersztori.

Műkorcsolya. Végre egy írás, amelyik elmagyarázza, honnan ismered fel a tripla lutzot vagy a dupla axelt. Rajz, gif, magyarázat, minden ami kell, hogy értőn figyeld a Téli Olimpiát!

Oszd meg!