Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Egymilliárd felhasználója van, mégsem nyereséges, mi az? – Ez itt a pénteki Espresso!

Ez a hét a magyar sikereké: újra van magyar unikornis, méghozzá a 3D nyomtatókat gyártó Formlabs, és kis túlzással fél Amerika meghallgathatta az Animal Cannibals Yozsefváros című dalát Jimmy Fellon műsorában, Kate McKinnon színésznő fantasztikus előadásában. Mutatunk egy magyar származású argentin nagyágyút, Nicolás Szekasyt, Argentína legnagyobb kockázatitőke-befektetőjének vezetőjét, és beszélgettünk Istenes Bencével is, aki nemrég berúgta az ajtót a német X Factor ajtaján.

Olvasd, amit mi is olvasunk!

Az Espresso a Forbes hetente háromszor kiküldött hírlevele, tele érdekes cikkekkel és fontos témákkal (olyannal, amit mi írtunk meg és olyannal is, amit mások). Ez itt az Espresso hírlevél kivonata. Feliratkozni a lap alján lehet.

1 perces

“Betettem a lábamat az ajtón, és nem akarom kivenni többé!” Itthon médiatörténelmet írt Istenes Bence, amikor a német X Factor Deutschland őt választotta a nyolc év után újraélesztett tehetségkutató műsorvezetőjének. Az augusztusi Forbesban beszélgettünk vele.

Munka-magánélet egyensúly? Jobb, ha elfelejted! Egy a három dolog közül, amit minden vezetőnek meg kell tanulnia.

Szeszélyes augusztus: volt olyan hely az országban, ahol egyhavi csapadék esett le szerdáról csütörtökre virradóra.

3 perces

Nagyszülei 1948-ban disszidáltak Budapestről, ma Argentína legnagyobb kockázatitőke-befektetője. Nicolás Szekasyról van szó, aki az Év Üzletembere díj gáláján beszélt a Forbesnak a család budapesti múltjáról és Buenos Aires-i jelenéről. Kiválasztottuk az öt legerősebb mondatát.

Yo-yo-yozsefváros! Kate McKinnon színésznő Jimmy Fallon műsorában rappelt. Magyarul.

Egymilliárd felhasználója van, mégsem nyereséges, mi az? A Viber vezérigazgatójával beszélgettünk.

5 perces (vagy hosszabb)

Újra van magyar unikornis! Újabb 15 millió dolláros tőkebevonással a 3D nyomtatókat gyártó Formlabs elérte az unikornis státuszt, vagyis értékelésben az 1 milliárd dollárt. Exkluzív hír, exkluzív részletek.

Azt hiszed, csak véletlenül jutottál olyan magasra, ahol most vagy, és mindjárt lebuksz? Ezt imposztor-szindrómának hívják, jó sok embert érint. A közhiedelemmel ellentétben nem csak nőket.

Amiről senki nem beszél: aki rosszul keres, rossz minőségű információkhoz is jut.

Amerikába megy az Aranyélet – Ez itt a szerdai Espresso!

Oszd meg!