Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Bitcoin, kenyér, SuperMario, önvezető autók – Ez a pénteki Forbes Espresso

Itt a hét vége, egész héten kirándulóidő volt, hát nem most jön az eső?! Azt hittük, ez csak nyáron divat. Mindegy, ilyenkor a legjobb otthon maradni és olvasni. Elon Musk 10 millió dollárt söpört be lángszórókkal, a Bitcoin árfolyama beszakadt, egy német szélsőjobbos politikus pedig áttért az iszlámra. Úgy néz ki, nem csak az időjárás bolondult meg. De vannak pozitív hírek is: a szallas.hu megvette a lengyel konkurensét, van jó kenyér az országban, és az a főnök, amelyik vicces, jobb vezető!

Ez a Forbes Espresso hírlevelének kivonata. Olvasd, amit mi is olvasunk!

 

1 perces

Lesz SuperMario autóverseny okostelefonra is! Érzik a Nintendónál, hogy a nosztalgiavonaton nincsen fék. Valamikor 2018 áprilisa és 2019 márciusa között kerül az appboltok polcára.

Bevásárolt a Szallas.hu. Lengyel konkurensét vette meg a cég. A legnagyobb magyar szállásfoglaló regionális sikertörténetet akar írni, a lengyel után a román, horvát, szlovák, szlovén és osztrák piacon is erősítenék a jelenlétüket.

Szenved, zuhan, ütik a Bitcoint. 9 000 dollár alá esett az árfolyama, miután Japánban elloptak 500 millió dollárnyi kriptovalutát, és egyre több országban szigorítanák a kereskedést a hatóságok – most éppen Indiában. December közepén még a 20 000 dollárt ostromolta az árfolyam.

38 millió dollár, egy összegben. Ennyit utaltak az AImotive-nak. Már ott ül a számlájukon. ​

espresso_feliratkozo

 

3 perces

Mi lesz a biztosítókkal, ha jönnek az önvezető autók? Pár év, és tömegében lesznek az utakon, addig olyan dilemmákat kéne feloldani, hogy vészhelyzetben két nyugdíjast vagy egy kisiskolást mentsen meg a szoftver. Kemény.

Egy szélsőjobbos politikus áttért az iszlámra. Még hogy unalmas a német politika!

A vicces vezető jobb vezető. Nem (csak) mi mondjuk, hanem a tudomány.

 

5 perces (vagy hosszabb)

Miért csapnivaló a legtöbb hazai kenyér? Például mert vannak olyan pékek, akik egy tisztességes kovászt nem tudnak készíteni. Összeszedtük azokat a kenyérgyártókat, ahol a minőség alap.

Ne vedd meg a boltban, béreld a szomszédodtól! Okosszerződésekkel és online piactérrel bővül a magyar közösségi oldal, a Miutcánk.

Lehet-e az újságíró gátlástalan, ha le akar leplezni egy gátlástalan politikust? Pethő Adrás kimerítő írása az etika fontossságáról a Trumpról írt botránykönyv kapcsán.

Oszd meg!