Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Balatoni tippek! – Ez itt a pénteki Espresso (kivonata)!

Két dolog is erősen emelkedik az ország nyugati felében, és mindkettőnek köze van Ausztriához: a folyók vízszintje és a lakásárak. A kőolaj árával is ez a helyzet, de mondjuk az globális sztori: 2014 óta nem volt ilyen drága hordónként, készülhetünk lelkiekben a 400 forintos benzinárra. És interjúztunk a leköszönő Telekom-vezérrel is.

Olvasd, amit mi is olvasunk! 

Az Espresso a Forbes hetente háromszor kiküldött hírlevele, tele érdekes cikkekkel és fontos témákkal (olyannal, amit mi írtunk meg és olyannal is, amit mások). Ez itt az Espresso hírlevél kivonata. Feliratkozni a lap alján lehet.

1 perces

Széll Tamás visszatér a Bocuse d’Orra! A zsűrit fogja vezetni júniusban a torinói európai döntőn.

Nincs megállás a lakáspiacon. Van olyan vidéki város és budapesti kerület is, ahol 20 százalékkal nőttek az árak.

Árad a Mura és a Rába. Sok volt a csapadék, másodfokú árvízvédelmi készültségi szintet érhet el a tetőzés.

 

3 perces

5 szuper étterem a Balatonnál, ami nincs hájpolva, de attól még remek!
Bagi úr személyes ajánlója az olvasóknak.

Felbátorodtak az álláskeresők: Munka mellett pályáznak, és sokallják az időt, amennyit a válaszra kell várni a cégektől.

Alakul a 400 forintos benzinár: a 80 dollárt ostromolja a Brent olaj hordónkénti ára a londoni tőzsdén.

A kapitalizmus alapja a nemzetállam. Mondja a globalizációkritikus harvardi közgazdász, aki Magyarországon járt, hogy átvegye a Rajk Szakkollégium Neumann-díját.

5 perces (vagy hosszabb)

Szektorális különadókat kapott, bezárta az iWiW-et és eladta az Origót. 12 éven át vezette a Magyar Telekomot Chris Mattheisen, júliusban távozik. A Forbesnak adott interjújában beszél Orbánról, Merkelről és érzelmekről.

Bajban a Tesla. Hiába a vízió és Elon Musk zsenialitása, ha nem képes erre az egy dologra a vállalat: pénzt termelni.

Nem bírják a versenyt a külföldi diszkontokkal a magyar kisboltok. Csak súlyos trükközésekkel tudják elérni, hogy ne menjenek csődbe.

Oszd meg!