Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Azt mondták, nincs rájuk igény, most ott van a termékük az Amazonon – Ez itt a szerdai Espresso!

Még hogy ebben a kánikulában semmi nem történik?! Jártunk az egyik legmenőbb magyar dizájnercsapat boszorkánykonyhájában (emberszállító drónt is terveztek már!), miközben egy magyar milliárdos épp azon dolgozik, hogy néhány éven belül repülő autókkal száguldozhassunk. Beindult az albérletszezon, bölcsivel egybekötött programozóképzés indul kisgyermekes anyukáknak, a szomszédban pedig egy radikálisan újszerű áruházat nyit a svéd bútoráruház (tudod, az a sárga-kék az olcsó hotdoggal, ahova csak egy kanapét mentél megnézni, de vettél még egy étkészletet és két ágyneműt.) Ja, és a Sziget is rajtol!

Olvasd, amit mi is olvasunk!

Az Espresso a Forbes hetente háromszor kiküldött hírlevele, tele érdekes cikkekkel és fontos témákkal (olyannal, amit mi írtunk meg és olyannal is, amit mások). Ez itt az Espresso hírlevél kivonata. Feliratkozni a lap alján lehet.

1 perces

Öt éve lakást lehetett bérelni annyiból, amennyiért most szobát adnak. Kihirdették a ponthatárokat, beindult az albérletszezon.

Megéri a medence a kertben? Nem elég felépíteni, fenn is kell tartani.

Ingyen éjszaka a kínai nagy falon? Kimaxolta a marketinget az Airbnb, a héten még lehet jelentkezni az utazásra.

3 perces

Gyerek a bölcsiben, anyu közben programozni tanul. Már ilyen is van, az Academy4Moms és a Green Fox közös kurzust indít kisgyerekes anyukáknak.

Autómentes, zöld áruházat nyit az Ikea. Csak azt vihetik haza a vevők, ami belefér a szatyorba, a házhozszállítás is olcsóbb lesz. A szomszédban debütál az új koncepció.

Kreativitás, empátia, kommunikáció. Ezeket a készségeket fejleszd, és nem veszik el a munkád a robotok. (És még fizetésed is magasabb lehet.)

5 perces (vagy hosszabb)

Azt mondták nekik, erre nincs igény itthon – saját dizájnstúdiót alapítottak, és sorra nyerik a nemzetközi díjakat. A Maform feltörekvő tervezőcsapatának saját fejlesztése kapható az Amazonon, egyre több a külföldi megkeresésük is.

Varga Zoltán milliárdos és a repülő autók – a Vissza a jövőbe írói nem is tévedtek akkorát, amikor 2015-re már légi autózást tippeltek

Az élet egy Thinkpaddel. A Thinkpad-függő Dragomán György úgy döntött, szerviz helyett ő maga bütyköli meg laptopját. Hősies küzdelmek.

A család, ami évtizedek óta a mágiából él – Ez itt a hétindító Espresso!

Oszd meg!