Espresso

Az emberiség közelebb került a Marshoz – ez itt a szerdai Espresso (kivonata)!

Forbes
2018. február 07. 2 perc olvasás

Tarol az influenza az egész országban, talán emiatt is lett most több egészségügyi olvasmányunk. De hozunk magyar sikersztorit, friss trendeket az ingatlanpiacról, latolgatást a tőzsdei pánikról, és néhány erős szocioportrét. És itt van Elon Musk, aki történelmet írt: kiküldte az űrbe a kocsiját. De hogy?! Erős sztorikhoz erős kávé illik! 

Forbes Espresso. Olvasd, amit mi is olvasunk!

Az Espresso a Forbes hetente háromszor kiküldött hírlevele, tele érdekes cikkekkel és fontos témákkal (olyannal, amit mi írtunk meg és olyannal is, amit mások). Ez itt az Espresso hírlevél kivonata. Feliratkozni a lap alján lehet. 

1 perces

Nem ütött el a vonat? Akkor influenzás vagy! Egy egyszerű algoritmus, ami alapján bárki eldöntheti, mitől érzi magát rémesen.

Ha már vírus, akkor norovírus csapott le a pénteken induló phjongcshangi téli olimpia stábjára. Biztos, ami biztos, a szervezők hazaküldtek 1200 biztonsági őrt.

Kórterem egy ápolónő szemével. Véletlenül ez is egészségügyi téma, az idei Aranyanyu díj nyertese ugyanis az Ápolónő blog szerzője lett. Sebők Erika 30 éve nővér (Magyarországon), és nem bánta meg.

3 perces

Ázsiát veszi célba a magyar Organica. Arborétumba öltött városi szenyvíztisztítókat épít, és most kaptak 21 millió dollárt.

Feltámadt az IM! Jövő vasárnapig szabadon letölthetőek az 1965 és a rendszerváltás között megjelent Ifjúsági Magazin számok az Arcanumon. Itt egy nosztalgikus válogatás az Indextől.

Az ember, aki (jogosan) közellenséget csinált a cukorból. Robert Lustig története a New Scientisten.

5 perces (vagy hosszabb)

Elon Musk kiküldte az űrbe a Tesláját. Arcpirítóan drága és hatásos reklám, és egyben történelmi tett is: az első lépés lehet a Mars kolonizációjában. Ez Musk víziója.

Újra divat a kiköltözés. Majdnem mindenhol pörög az ingatlanpiac, ezek most a legvonzóbb települések.

Mi van, ha Kínára nem vonatkoznak a közgazdasági szabályok? Az ország vezetői, úgy tűnik, több dolgot jól csinálnak – pedig ez ellentmond az alapoknak.