Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

A Waberer’s sofőröket keres, Michelisz csapata már megtalálta a sajátját – Ez itt a pénteki Espresso!

Mutatunk egy kutatást, ahol Magyarország az éltanuló, Svájc és Norvégia hátul kullog. Erős évet zárt a Waberer’s. Velük ellentétben Michelisz Norbert csapatánál már véget ért a sofőr-casting, fiatal magyar tehetséggel robognak tovább. Csányi vagyona nem kispályás, de a régióban vannak komolyabb játékosok. És ha már játékosok: ki tudja, hogy az NBA-kártyák a válság alatt is őrizték az értéküket? Akár ezekkel is csereberélhetünk a magyar Collectorism oldalán.

Olvasd, amit mi is olvasunk!

Az Espresso a Forbes hetente háromszor kiküldött hírlevele, tele érdekes cikkekkel és fontos témákkal (olyannal, amit mi írtunk meg és olyannal is, amit mások). Ez itt az Espresso hírlevél kivonata. Feliratkozni a lap alján lehet.

1 perces

Végre egy lista, ahol Magyarország éltanuló, bezzegsvájc és bezzegnorvégia hátul kullog. (Nem, az apropó nem április 1-je, hanem március 8., azaz: nőnap!)  A Bisnode Index of Women Influence kutatása alapján a magyar nők befolyásosabbak a hazai üzleti életben, mint gondolnánk.

Nem rossz, nem rossz. 210 milliárd forintot fuvarozott össze a tavalyi évben a budapesti központú Waberer’s. Az utolsó negyedév brutálisan erős számokat hozott.

Magyar tehetséggel erősít Michelisz Norbert csapata. A mindössze 19 éves Nagy Dániellel indul az Európa-kupában a M1RA.

3 perces

Csányi komoly játékos itthon, a régióban vannak nála nagyobbak. A csehek vezetnek, a lengyelek is szépen reprezentáltak, a legjobb formának a románok milliárdosa tűnik. Napvilágott látott az amerikai Forbes idei milliárdoslistája. Közép-Európából szemléztünk.

Tegye fel a kezét, aki tudta (aki a reggeli buszon olvassa, felmentést kap), hogy a Bükkben gejzírek is vannak? Lassan itt a jó idő, bakancsokat fel!

Egy hiánypótló bolt Budapesten: máshol nem forgalmazott kiadványokat árul az ISBN Könyv+Galéria.

5 perces (vagy hosszabb)

A magyar Collectorism megreformálja az online gyűjtemény-csereberélést. Az oldalon minden van, ex librisek, játékkártyák vagy épp Pokémonok, bizonyos érték alatt még jutalékot sem kell fizetni. Hisznek bennük, most komoly befektetést kaptak.

Egyre több az adat, és egyre nagyobb gond a világban, hogyan tároljuk ezeket, főleg fenntartható módon. Tenger alatt, erdő közepén, gleccserek között – az IT ipar nagyjai elképesztő, de megoldást jelentő projekteken dolgoznak.

A New York Times újságírója két hónapon át csak nyomtatott újságokból tájékozódott a hírekről. És most leírta, hogy milyen volt. Jobb.

Oszd meg!