Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

A világbékére tette fel minden pénzét a magyar milliárdos – Ez itt a szerdai Espresso!

Szurkoljatok, mert ma nyomdába küldünk* egy Forbes magazint! Addig is standon a legújabb különszámunk, a globális Forbes gazdaglista magyarul, címlapon egy elképesztő sztori: Nagy Zsolt Stockholmig ment, hogy megtudja, Szombatfalvy László, milliárdos emigráns, miért tartja élete legjobb befektetésének, hogy vagyonát a világ megmentésére ajánlotta fel? A mai hírlevélben jutott még hely annak, hogyan küzd a Google a rák ellen, Mallorca az Airbnb-vel, egy német multi pedig azért, hogy a magyar fiatalok itthon maradjanak. Ja, és a legfontosabb: egy térkép, ami megmutatja, ha valahol elkezdünk lefele ásni, a Föld melyik részén bukkannánk ki. Csodálatos.

Olvasd, amit mi is olvasunk!

Az Espresso a Forbes hetente háromszor kiküldött hírlevele, tele érdekes cikkekkel és fontos témákkal (olyannal, amit mi írtunk meg és olyannal is, amit mások). Ez itt az Espresso hírlevél kivonata. Feliratkozni a lap alján lehet.

1 perces

Ha elkezdünk ásni lefele, vajon hol lyukadunk majd ki? Egy hiánypótló térkép megmutatja! 

Civilek, akik partival ünneplik az adófizetést. Mindezt Magyarországon!

Távozik a Magyar Telekom első embere. Magyar lesz az új vezérigazgató.

Betiltják Mallorcán a lakáskiadást turistáknak. Túl sokan jönnek, és felhajtják az árakat.

3 perces

Bezár az egykori Europark, hogy aztán felújítva, több üzlettel és kisebb ökológiai lábnyommal térjen vissza. Képeket is mutatunk.

Az Amazon már közvetlenül az autódba is szállít csomagot. A Volvóval szövetkeztek.

Kifutnak júniusra az uniós vállalatfejlesztési pénzek. A központi régióban 200 millió forintnál kisebb tőkével rendelkező cégek gyakorlatilag kiestek a rendszerből, vidéken pedig annyit szigorodtak a feltételek, hogy alig tudják lehívni a keretet.

Cipruson minden eladó – a kínaiak pedig meg is veszik. A mediterrán ország tágra nyitja a kapuit,  miközben Amerika és Nyugat-Európa már fékezné a kínai gazdasági terjeszkedést.

5 perces

Exkluzív Stockholmból. Él Svédországban egy magyar milliárdos, aki minden vagyonát arra áldozta, hogy megmentse a világot a pusztulástól. Ráadásul biztos benne, hogy ez élete legjobb befektetése. Szombatfalvy László hihetetlen története a Forbes legújabb különszámában (+ a világ milliárdosai Csányi Sándorral együtt).

Showműsorral és érzelmi nyitottsággal csábítják itthon maradásra a magyar fiatalokat. Egy német multi karriernapján jártunk, és meglepődtünk, hogy így is lehet.

A Google küzd a rák ellen. Kiterjesztett valósággal és gépi tanulással egyre könnyebben tudják felismerni a rákos sejteket.

A múltban ragadtak a magyar bankok. A Deloitte vizsgálta Magyarország és még 37 ország bankszektorát, hogy állnak a digitalizációval. Mindenben le vagyunk maradva.

Az orosz fordulat. A nagyhírű Ganz Egyiptomba ment üzletelni, százmilliárdos biznisz volt a tét. Egyelőre úgy néz ki, bukták, mert a magyar kormány kihátrált mögülük – és inkább egy orosz céget támogattak. 

 


(* Igazából csütörtökön küldjük nyomdába a legújabb, májusi lapot, csak hát biztosabb, ha mindenki fejében az van, hogy szerdán lapzárta. Mondogassuk is együtt: szerdán lapzárta, szerdán lapzárta…)

Oszd meg!