Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

A mobilodat nem lophatják el, de a kutyádat elvehetik – Ez itt a szerdai Espresso light

Az emberiség lassan felzabálja a Föld összes élőlényét, a temetkezés pedig olyan drága, hogy idővel luxus lesz a normális koporsó. Nem, ezek nem a Black Mirror új részei, hanem az elmúlt nap cikktermése.

Az Espresso a Forbes kiküldött hírlevele, tele érdekes cikkekkel és fontos témákkal (olyannal, amit mi írtunk meg és olyannal is, amit mások). Ez itt az Espresso hírlevél kivonata. Feliratkozni a lap alján lehet.

1 perces

Havasi cincér? Magyar tarsza? Komoly kiírás, mely arról szól: melyik legyen az év rovarja?

Meghalni költséges, a legolcsóbb budapesti koporsó például 85 ezer forint, de aki luxustemetésre vágyik, százezreket költhet csak a sírhelyre.

Állandó időhiányban szenvedsz? Van megoldás, ezzel a három egyszerű tippel sokkal jobban oszthatod be a nap 24 óráját.

3 perces

Mindent megeszünk. 1970 óta a Föld állatainak 60 százaléka pusztult el. Fenntarthatatlan.

Az Y-generáció képviselőit nevezték már önzőnek, motiválatlannak, fárasztónak. Pedig csak tudni kell, mitől érzik igazán jól magukat. Nos, ettől!

Egyre többet költenek toborzásra a magyar cégek. Kár, hogy alig van, aki dolgozzon nekik.

5 perces (vagy hosszabb)

A magyar építőipart az állami projektek húzzák. Mindössze 6500 lakás épült fél év alatt, az árak pedig csak nőnek, nőnek és nőnek.

Milyen büntetés vár Kínában azokra, akiknek alacsony a társadalmi pontszámuk? A Bloomberg összeszedte, csak ízelítőül: nem ülhetsz vonatra vagy repülőre, kitiltják a gyereked a legjobb iskolákból. És elveszik a kutyád.

Van megoldás a telefonlopás ellen, méghozzá nem más, mint a blokklánc. Már csak az kéne, hogy végre használjuk is a technológiát.

Oszd meg!