Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

2020-ig minden rózsás, Magyarországgal példálózik az Economist – Espresso light

Örülnek – mit örülnek? őrjöngenek! – a horvátok az újabb győzelmük felett, bizakodik a világ a thai gyerekek kimentése miatt, és közben aggódik Madeleine Albright a világ sorsáért. Kiderül, melyik állat a leghülyébb, ha a közelébe kerül egy nutellás üveg, melyik macska él a legtovább, és hogyan lesz tízmedencés élményfürdő Józsefváros legmélyén. Hozunk még politikai elemzést Amerikáról, gazdaságit Közép-Európáról, és padlódeszkák alá söpört 150 éves hátborzongató titkokat egy francia kastélyból.

Olvasd, amit mi is olvasunk! 

Az Espresso a Forbes hetente háromszor kiküldött hírlevele, tele érdekes cikkekkel és fontos témákkal (olyannal, amit mi írtunk meg és olyannal is, amit mások). Ez itt az Espresso hírlevél kivonata. Feliratkozni a lap alján lehet.

1 perces

 

 

Góóóóóól = Rakitiiiiiiiiiic!!! – Így kell örülni egy győztes 11-es párbajnak horvát módra. Zseniális videó, amelyen a kapitány is elsírja magát.

Tornádó pusztított Füreden! Na nem tegnap, 1972-ben. De vannak róla képek, és ma is állnak mementóként a Tagore platánfái.

3 perces

 

 

Nekik még az elátkozott helyen is sikerülhet. Széll Tamás és Szulló Szabina fine dining éttermet nyitott. Ezt egy nappal a nyitás előtt írtuk, merész helyet választottak.

Titkok, gyerekgyilkosság padlódeszkákba rejtve. Hálás lehet az utókor az őszinte és grafomán ácsmesternek, aki egy fancia kastély padlójába véste titkos naplóját. Most előkerült.

Így néz majd ki a strand, amit a józsefvárosi pályaudvarra terveztek. Nagy átalakulások mennek a kerületben, látványterveken a legfrissebb koncepciók. Azt hiszed, álmodsz, de tényleg a medencébe lóg a lábad. (Egyszer, valamikor, talán.)

5 perces (vagy hosszabb)

 

 

Szép, szebb, még szebb – Közép-Európa gazdaságai aligha lehetnének jobb helyzetben, állítja az Economist, Magyarországgal is példálózva. 2020-ig minden rózsás, a kérdések azután jönnek: mi lesz a következő motor az EU-források kifutása/csökkenése után?

Nyitottság, önbizalom, jó példák – lezajlott a budapesti Pride, cégvezetők is megszólaltak.

Tök jó (tényleg jó), hogy van egy program űripari startupoknak. Már csak startupok kellenek.

Oszd meg!