Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Tudja, hogy ki ma Gábor Gábor a Gazdagréten?

Talán nem volt nagyobb bűn a Szomszédok című teleregény naiv, népnevelő világképében, mint a pénzhajhászás. Tisztességes emberek voltak a főszereplők, megelégedtek azzal, amijük van, nem is törekedtek annál sokkal többre. Mágenheim doktor szeretett mentőzni, és hiába tudott három nyelven, akkor sem fogadta el az előléptetést, Taki bácsi legszívesebben fegyverrel ment volna neki a taxishiénáknak, Lenke néni pedig fél kézzel számolta fel a kisbolti csokimikulás-maffiát. A Szomszédok világában megörökített Gazdagrét persze talán sosem volt olyan, mint ahogy azt a készítők láttatni akarták, mégis egyfajta eszményképként tárult a rendszerváltás idején az ország elé.

szomszedok

Most, a sorozat indulása után harminc évvel a globalizáció és a kapitalizmus uralkodik a telepen, van minipláza, irodaház, és még egy franchise-kávézó is megjelent. Az itt lakók és dolgozók szerint azonban Gazdagrét ma is az ország egyik legélhetőbb lakótelepe. Zöld, fiatalos, és minden megvan, ha valaki úgy akarja, ki se kell mozdulnia. Megkerestük a Szomszédok világának mai megfelelőit ebben a környezetben és a februári Forbesban be is mutatjuk őket!

Oszd meg!