Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Populista kérdések Mérő tanár úrnak

Mérő László interjú a Forbes Next különszámban

A jövőben rejlő izgalmas megoldások egy csomó kérdést vetnek fel az emberben – amit nem ismerünk, attól ugye mindig tartunk egy kicsit. Szerencsére Mérő László, az ország egyik legnagyobb koponyája (matematikus, pszichológus, mesterséges intelligencia-kutató) besegített nekünk, hogy megválaszolja azokat a kérdéseket, amik mindenkit érdekelnek, például azt, hogy az életünkre törhetnek-e a masinák.

„Mindegyik Asimov-parancs arról szól, hogy a gép maradjon gép. Egy önvezető autó nem teheti meg, hogy nem oda visz minket, ahová mi akarjuk, vagy nem indul be, mert nincs kedve hozzá. Minden roboton lesz egy kikapcsoló gomb, de nincs olyan eszköz, amivel ne lehetne ártani valakinek. A kalapács sem arra való, mégis fejbe lehet verni vele bárkit.”

Emellett az is kiderül, hogy mesterséges intelligencia el tudna-e vezetni egy országot, és hogy milyen kilátásokkal ugrik neki Magyarország a digitális évszázadnak.

Keresd a Forbes Next különszámot az újságárusoknál, vagy itt!

cover

Oszd meg!