Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Istenes Bence: Betettem a lábamat az ajtón, és nem akarom kivenni többé!

Itthon médiatörténelmet írt Istenes Bence, amikor a német X Factor Deutschland őt választotta a nyolc év után újraélesztett tehetségkutató műsorvezetőjének.  Az augusztusi Forbesban beszélgettünk Bencével arról, hogy miben lesz más ez a műsor, mint a többi, és hogy lehet egyszerre két országban élve négy, szinte teljes munkaidős feladatot végezni családos emberként – íme öt gondolat a cikkből. 

Karrierről:

“Mindenki azonnal akarja a sikert, de megdolgozni érte, azt már nem. Én annak idején ölni tudtam volna azért, hogy odaengedjenek egy Friderikusz vagy bárki közelébe, hogy csak egy kávét főzhessek nekik. Ez ma már nincs meg a pályakezdőkben.”

 

The Gentleman of Music 🤩🤩🤩 #thomasanders #xfactor #shooting #host #mentor #germany #cologne #sky

Istenes Bence (@benistenes) által megosztott bejegyzés,

 

 

A külföldre költözésről

Amikor először megérkeztem a repülővel Köln fölé, kinéztem az ablakon, és egy ilyen jóleső, meleg érzés töltött el. Tudtam, hogy bármilyen nehéz is lesz, ez az, erre visz az én utam. Másfél évig mindent megtettünk érte, pedig rohadt nagy macera volt ide-oda ingázni, közben jött a gyerek is.

Szakmai darálásról

Szükségem van rá, hogy üljek, és ne gondoljak semmire. Hogy sétáljak. Elmenjek edzeni. Annyi infó megy át a fejemen, hogy már olyan embereknek nem emlékszem a nevére, mint a fogorvosom. Mindent megjegyzek, forgatáson több oldal szöveget, négy órás élő adást úgy csinálok végig, hogy pontosan tudom, mikor mi jön. De emiatt annyira tele a fejem, hogy már szelektál az agyam.

 

 

Munkahely-család egyensúlyról

Ma már lemegyek a játszótérre, mert ez a legfontosabb, és későbbre hagyom a munkát, majd megcsinálom máskor. Nonstop dolgoztam évekig, minden nap be lehetett rántani a cél érdekében. Ma már nem veszem el a családtól az időt.

Arról, hogy mi lesz ezután

“Az, hogy kaptam egy műsort Németországban, nagy dolog, de ez csak egy műsor. Most betettem a lábamat az ajtón, és nem akarom kivenni onnan többé!”

 

 

 

Oszd meg!