A magazin

Hű, de finom ez a hamburger!

Galambos Márton
2017. április 07. 2 perc olvasás

Az első Forbesban, 2013 novemberérben volt egy igazán jó duplaoldalas cikk. A budapesti bulinegyed közepén leállítottak egy foodtruckot (volt idő, amikor ezt büféskocsinak hívtuk) és a városban elterjedt, hogy a Zing hamburgerek a legjobbak. Én is boldog voltam. Nosztalgiázva gondoltam mindig az amerikai utakra, ahol a McDonald’s hamburgerei a biztos második (harmadik, negyedik) helyen vannak a simán jó hamburgeresekkel szemben. 2013-ban végre itthon is lehetett műgonddal készített hamburgert enni.

aeron

Eltelt három és fél év és a Zing 4 autóval és 4 budapesti hellyel hódit, és ahogy nálunk bejelentették, idén év végén szeretnék az első franchise alapú boltjukat is megnyitni. Jobb témát keresve se találtunk volna, hogy útjára indítsuk Forbes Növekedés rovatunkat. Olyan cégekről írunk itt, amelyek szép növekedésen mentek keresztül korábbi cikkünk óta. (Mi is szépen növekedtünk az indulás óta, de ez más kérdés.)

zing

Az április számunk hagyományosa női fókuszú. Ilyenkor tesszük közzé a legbefolyásosabb magyar nők listáját. Az 50-es listán találni fogtok inspiráló neveket és karriereket, és biztos olyanokat is, akiket ti máshova helyeztetek volna el vagy egyáltalán nem is tettek volna fel a listára.  A befolyás kérdése szubjektív, de a módszertanunk transzparens és ezt le is írjuk a lapban.

Egy alig elmesélt történet a kultúra kategória legbefolyásosabb magyar nőé a Filmalap igazgatójáé, Havas Ágnesé. A magyar film számára reneszánszt hozó új korszak fontos háttérembere Ő, aki felkészültségével és hitelességével súlyt ad az alapnak, miközben nem tér ki a kényes kérdések elől sem.

havas

A címlapon az Áeron divatmárkai női csapata áll. Három erős nő, egy álom: világsikerre szeretnének vinni egy magyar divatmárkát. Az Áeron sikerei és divatpiac sajátosságai mellett elmeséljük a befektető Martényi Zita, a tervező Áron Eszter és a menedzser Lászlóffy Vivien történetét is. Milliárdos vállalkozás, tenisz válogatottas múlt kerülnek itt elő és az is kiderül miért került fel az amerikai Forbes 30/30-as listájára Lászlóffy Vivien.

coverstory2

Ruhákról máshogy is szó van a friss Forbesban. Ki gondolta volna, hogy a zoknikat is megéri újrahasznosítani. Egy szegedi vállalkozónak és meg is valósította tervét. Mi meg jól megírtuk.

zokni