Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Halász Judit:„Egy idő után elkezdtem beszélni is a gyerekekhez”

Ötvenöt éve van a színészi pályán, több ezer koncertet adott, úgy száz színdarabban szerepelt, és huszonnégy albuma jelent meg. A hetvenes években Halász Judit, a sikeres színésznő szinte véletlenül kezdett az éneklésbe, mára generációk nőttek fel a dalain.

Nem emlékszik az első koncertje pontos dátumára, de ha minden igaz, pont 2018-ban lesz negyven éve annak, hogy beadta a derekát a Bojtorján együttesnek, akik a színházi öltözőjébe állítottak be azzal, hogy megtanulták az összes dalát és koncertezni szeretnének vele. Halász Judit ekkor már sikeres színésznő volt, de a filmes és színházi pálya után, pontosabban mellett egy új karrier is indult.

A Vígszínházba 1965-ben szerződött, és ennek a társulatnak a tagja azóta is. Játszott Ruttkai Évával és Latinovits Zoltánnal, szerepelt Szabó István első nagyjátékfilmjében, Az álmodozások korában (1965), majd a Szerelmesfilmben (1970), előbbi kapcsán eljutott a locarnói filmfesztiválra és a neves Cahiers du Cinéma hasábjaira.

Csak decemberben tíz koncertet adott és öt színházi előadásban szerepelt – ehhez képest a hetvenöt éves színész énekes egyáltalán nem tűnik fáradtnak, kék szeme élénken csillog, pedig az interjú előtt leforgattak vele egy fogyatékkal élő gyerekeket segítő társadalmi célú hirdetést is.

„Ez az egyik dolog, amivel engem érzelmileg meg lehet fogni. A gyerekek, a sérült emberek, betegek, állatok ügye közel áll a szívemhez, mert rettenetesen sajnálom a kiszolgáltatottságot, vagy ha valakit bántanak.”

A Halász Juditról szóló cikket keresd a Forbes 2018. januári lapszámában, amelyben írtunk még Csányi Sándor három gyerekéről, a Bagaboo futártáskáinak sikersztorijáról és a Diego történetéről. Zsidai Roy étteremtulajdonos részletesen beszélt nekünk a bérleti díjakról, kapcsolatokról, előnyökről és – mivel egy új év nem indulhat fogadalmak nélkül – hatékonysági tippeket is adunk a leghatékonyabbaktól.

 

Iskolateremtők című sorozatunkban szerepelt már korábban Fischer Iván, Dévény Anna, Csíkszentmihályi Mihály, Chikán Attila és Horn György. A színész-énekes, akinek dalain generációk nőttek fel, most hozzájuk csatlakozott.

 

Oszd meg!