Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Elsőre nemet mondtam a Tankcsapdára

cover_gif

Jó döntéseket nem mindig magától hoz az ember. Az első „ez nagyon ütne” reakció után azt gondoltam, hogy a Tankcsapda nem Forbes-címlap. Más a közönségünk, nem rezonálna az olvasókkal. Aztán, ahogy a lap kiadójával, Peter Bareczcel beszélgettünk, ő egyre csak amellett érvelt, hogy ez igazi rock ’n’ roll lesz. Amihez persze nem fűződhet kétség.

Most, hogy az asztalomon mellettem van az újság, már én is tudom, a Tankcsapda nagyon is Forbes-címlap. Amilyen hangos rockerek a színpadon, annyira csendes profik a mindennapokban. Saját üzleti modellel, kanyarokkal és útkereséssel a múltjukban. Bagi László igazi Forbes-sztorit írt, személyes történetekkel, pénzügyi részletekkel. És nem csak a Tankcsapdáról írunk: ott a Fish! és a Halott Pénz is a lapban, zenei piaci elemzéssel együtt.

cimlap

Horn György, az Alternatív Közgazdasági Gimnázium alapítójának portréjáról nem kellett győzködni. Inkább én kérdeztem a szerkesztőséget, hogy nekik is passzol-e a lapba egy karizmatikus és elhivatott pedagógus portréja, akinek életműve kézzelfogható: az óbudai Raktár utcában van. Én ugyanis AKG-s voltam, elfogult vagyok. Miután megkaptam a jóváhagyást, az Iskolaépítők sorozatunkban először írtunk olyan emberről, aki szó szerint iskolát épített. Korábban Dévény Anna, Chikán Attila, Fischer Iván szerepeltek benne.

horn

A lap negyedében a Balatonnal foglalkozunk. (Ez már hagyomány, a negyedik Balaton-mellékletünk jelenik meg.) Most először készítette az összeállítást Bánlaki D. Stella, az ő ötlete volt, hogy mutassunk be helyi éttermeket és a beszállítókat, akik nekik adnak el. A tó ugyanis egy régió és a vállalkozók így is kezelik. De van még sok más Balaton a lapban: pincészetek, köveskáli helytörténet infografikán.

balaton_to

Rock ’n’ roll, Balaton – ez az újság fele. Még jó, hogy Fekete Emese és Ács Gábor körbejárták Budapestet és feltérképeztek mindent, ami fintech – nem maradtunk hardcore szakmai tartalom nélkül. Természetesen itt is bemutatjuk az embereket, Szabó Márton egykor iWiW alapítót vagy Debreczeni Barnabást, aki önkéntes hajléktalanságba is belevágott mielőtt startupper lett. A 20-as fintech listánk tényleg összefoglaló és bemutat mindenki fontosat, cégportréink pedig mélyebbre ásnak.

fintech

Mindez csak a júliusi szám. A nyári csomagunk a Forbes Urban-el és a Forbes Next-el teljes. Három igazán jó magazin, büszkék vagyunk egész nyáron!

urban-next-kozos

Oszd meg!