A magazin

Az októberi Forbes 4 hőse

Galambos Márton
2017. október 06. 3 perc olvasás

Az októberi lapnak legalább 4 hőse van, hármat a címlapon találtok.

A 2017. októberi címlap a magyar Euroventures befektető csapatával.

A Euroventures csapata csendben, a nyilvánosságot egy kicsit sem kergetve végezte a dolgát az elmúlt 25 évben: olyan cégeket kutattak fel, amelyekkel befektetőik súlyos milliárdokat kereshetnek. A számok azt mutatják, megy nekik. Különleges történet az övék, mert ritkán tud egy kockázatitőke-csapat ilyen jó eredményeket felmutatni, amit még izgalmasabbá tesz, hogy személyiségük és üzletpolitikájuk is azt kívánja meg, hogy a háttérben maradjanak. Mit keresnek az októberi címlapon? Ennek is üzleti, végigszámolt oka van. Új alapot indítanak, befektetőket toboroznak, jól jön a hírverés. Vannak 100%-os címlapok, ők is közéjük tartoznak. Kemények, tudatosak, felelősek, kulturáltak, és ami már szinte túlzás: úgy tűnik, jó fejek.

Ki a negyedik hős? Lehetne Geszti András, a Euroventures már háttérbe vonult alapítója, de most nem rá gondolok. Zsiborás Gergő, a lap főmunkatársa (a forbes.hu vezető szerkesztője) hozta a címlaptémát, ő is dolgozta fel Fekete Emesével közösen, miközben a másik kezével összeállította a Magyar 100 listát. Ezt is a címlapon hozzuk, a Concorde MB Partners szakembereivel közösen megbecsültük a 100%-ban magyar tulajdonban lévő vállalatok értékét, és sorrendbe tettük őket. Még nem volt olyan, hogy 100 szócikket egyhuzamban végigolvass? Velem sem történt hasonló korábban, de most szinte jobban élveztem, mint a címlapsztorit. Szinte.

A magyar üzleti keménymag jó arányban van jelen az októberi számban. A fentieken kívül Ács Gábor megírta a Concorde Alapkezelő – most már Hold Alapkezelő – történetét. Miként váltak le a Concorde Értékpapírról, hogyan nőtte túl Szabó László és Bilibók Botond csapata Jaksity Györgyöt és alapítótársait. Ennyi milliárdot 990 forintért még sose vehettél, ne hagyd ki. 😉 (Szabó Lászlóval a jövő heti Forbes Flow-n beszélgetek, és persze sokan ott lesznek még az elmúlt egy év történeteiből. Forbes-sűrűsödés 4 színpadon. Gyere el!)

Az októberi számban mindenképp olvasd még el a szarvasgombavadászos cikkünket, lebilincselő olvasmány ember és kutya kapcsolatáról, illetve a szarvasgombaárakról. (Azta, de drága.) Írunk még a magyar festőről, akinek per pillanat a legdrágábbak a képei a kortársak közül, az amerikai kollégák cikkei közül pedig hozzuk a Peugeot–Citroën küzdelmeiről szóló anyagot, plusz egy cikket a Discord chatprogramról. Nem ismered? Jobb lesz tájékozódni!

A Forbes-október sűrű. Segíthetek a sorrendben? 1. Vedd meg a magazint. 2. Gyere el a Flow-ra és találkozzunk!