Nettó 8 óra, és menj haza játszani!

Csanády István szembe megy az árral. Van egy 30 fős startupja, amely most kapott 2 milliárd forint befektetést, nem is akárhonnan, hanem a Revolut és a Spotify egykori befektetőitől. Alkalmazásuk, […]

Bővebben

Újra gyártani kezdi az Aston Martin a híres Bond-járgányt

James Bond martinit iszik és Aston Martint vezet. Pont.  Alapvetés.

Aki pedig igazán nagy Bond rajongó, az fejből tudja, hogy az először az 1964-ben, a Goldfingerben bemutatott  Aston Martin egy DB5-ös. De most jön a lényeg, ugyanis a gyártó bejelentette, hogy 25 replikát le fog gyártani az ikonikus sorozatból, méghozzá Q kütyüivel együtt.

Az amerikai Forbes értesülései szerint a verdákban egy közel négyezer köbcentis motor dübörög majd, ami 282 lóerőt tud kisajtolni magából 240 km-es végsebességgel. Az ára természetesen filmbe illő: darabját 3,5 millió dollárért adják majd, és 2020-ra ígérik a szállítást.

Az ikonikus DB5-ös több Bond filmben is visszaköszön, nem csak Sean Connery, hanem Pierce Brosnan és Daniel Craig is vezette őket.  Egyébként nemrég egy aukción az a DB5-ös, amit Brosnan vezetett a Goldeneye (Aranyszem) című filmben, 2,6 millióért kelt el. Nyolc évvel ezelőtt, 2010-ben, az egyik, Connery által is vezetett, a Goldfingerben bemutatott DB5-ös extra magas, 4,6 millió dolláros áron cserélt gazdát egy londoni árverésen.

A pontos listát a kütyükről nem közölte a Forbes, viszont az biztos, hogy forgatható rendszámtáblát szerelnek az autóba, viszont pont emiatt nem lehet majd legálisan vezetni az utakon.

 

"A felnőtt horgászok többsége totál analfabéta. Egy átlaghorgász nagyjából 3 ezreléket tud a horgászatról, én talán 3 százalékot."

Bodrogai Ferenc, a Forest Papír alapítója