Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Újra gyártani kezdi az Aston Martin a híres Bond-járgányt

James Bond martinit iszik és Aston Martint vezet. Pont.  Alapvetés.

Aki pedig igazán nagy Bond rajongó, az fejből tudja, hogy az először az 1964-ben, a Goldfingerben bemutatott  Aston Martin egy DB5-ös. De most jön a lényeg, ugyanis a gyártó bejelentette, hogy 25 replikát le fog gyártani az ikonikus sorozatból, méghozzá Q kütyüivel együtt.

Az amerikai Forbes értesülései szerint a verdákban egy közel négyezer köbcentis motor dübörög majd, ami 282 lóerőt tud kisajtolni magából 240 km-es végsebességgel. Az ára természetesen filmbe illő: darabját 3,5 millió dollárért adják majd, és 2020-ra ígérik a szállítást.

Az ikonikus DB5-ös több Bond filmben is visszaköszön, nem csak Sean Connery, hanem Pierce Brosnan és Daniel Craig is vezette őket.  Egyébként nemrég egy aukción az a DB5-ös, amit Brosnan vezetett a Goldeneye (Aranyszem) című filmben, 2,6 millióért kelt el. Nyolc évvel ezelőtt, 2010-ben, az egyik, Connery által is vezetett, a Goldfingerben bemutatott DB5-ös extra magas, 4,6 millió dolláros áron cserélt gazdát egy londoni árverésen.

A pontos listát a kütyükről nem közölte a Forbes, viszont az biztos, hogy forgatható rendszámtáblát szerelnek az autóba, viszont pont emiatt nem lehet majd legálisan vezetni az utakon.

Oszd meg!