Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Kép: Budapest Airport

Tovább erősít a lengyel légitársaság Budapesten, hónapról hónapra bővítik szolgáltatásaikat

Direkt gépek Dubrovnikba és Varnába, járatsűrítés Szöulba, és később New Yorkba is egyszerűbben eljuthatunk majd. A LOT célja már az évi 10 millió fős utastábor.

Erősít a lengyel LOT légitársaság Magyarországon: 2020.  június 7-től direkt járatokat indít a legnépszerűbb horvát turistavárosba, Dubrovnikba, és a bolgár Varnába. A gépek hetente egyszer, vasárnap reggel és délben szállnak majd fel oda- és visszafelé is.

Advertisement

Ezen kívül 2020 májusától négyre emeli járatai számát Szöul és Budapest között, ami a vállalat állítása szerint még kényelmesebb időpontban indított utakat jelent Dél-Koreába. A Dreamlinerek kedden, szerdán, pénteken és vasárnap 12.25-kor indulnak majd odafelé, hazafelé pedig reggel 7.40-kor lehet startolni Szöulból.

Az idén szeptember óta rendszeresített szöuli járatok jegyei a cég közleménye szerint nagy sikerrel fogynak, 85 százalékos növekedést értek el. A két város között évente 77 ezer utas repül, a Közép-Kelet-Európa régióra kibővítve pedig az 590 ezret is eléri. Éppen ezért a légitársaság tervezi, hogy a magyar fővárosba érkezőknek egyszerűsíti a továbbutazás lehetőségét Prágába és Varsóba.

A cég nem titkolt célja, hogy a budapesti szolgáltatásai további bővítésével egy “második hubot” hozzon itt létre a varsói mellett.

Ennek részeként nemrég saját várakozóhelyiséget alakítottak ki a Liszt Ferenc Repülőtéren, ez az első Star Alliance Gold business lounge itt. Továbbá néhány hónapon belül a Budapest-New York járatok sűrítését is tervezik heti 7 útra, írják közleményükben.

Mindeközben a nyári szezonban csökken majd járataik száma, jelenleg nem áll rendelkezésre elég repülőgépük. Így március és május között ritkábban, heti hatszor repülhetünk majd Stuttgartba, Szófiába, Bukarestbe, Brüsszelbe pedig heti hétszer. A prágai és a belgrádi járatok május végén indulnak. Ugyanakkor a LOT-tal még így is 13 városba juthatunk el jövő nyáron, a cégnek jelenleg 80 magyar utaskísérő és egy tucat pilóta dolgozik.

A LOT a Star Alliance tagja, egyben Európa egyik leggyorsabban növekvő légitársasága, az elmúlt három évben duplájára növelte flottáját, és több mint 70 új utat indított a világ különböző részeire. Tavaly 8,9 millió utazót szállítottak, 2017-ben még csak 2 milliót. A céljuk most a 10 millió vendég.

 

„Tele vagyunk ötletekkel. Én a megoldásokat kedvelem.”