Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Roland Lösslein // Unsplash

Tizennyolc vagy és érdekel egy ingyenes európai vonatút? Van egy jó hírünk!

Itt a lehetőség, hogy a magyar fiatalok vonattal átszeljék Európát. Ismét megnyílt az Európai Bizottság DiscoverEU pályázata, melyre olyan 18 évesek jelentkezését várják, akik jövő nyáron ráérnek egy vonatos Európa-kalandra.

A pályázat beadására november 29-től december 11-ig van lehetőség – írta közleményében az Európai Bizottság.

A kiválasztásnál az lesz a döntő, hogy a jelentkezők milyen válaszokat adnak az öt feleletválasztós kvízkérdésre, melyek az európai kultúra és sokféleség, a fiatalokat megcélzó uniós ifjúsági kezdeményezések és a közelgő európai parlamenti választások témáját érintik.

A kiválasztott fiatalok egyedül vagy legfeljebb öt fős, 18 éves fiatalokból álló csoportban utazhatnak, alapesetben vasúton. Annak érdekében ugyanakkor, hogy minél több helyre eljuthassanak Európában, adott esetben alternatív közlekedési eszközöket is igénybe vehetnek, mint a busz vagy a komp, illetve kivételes esetekben a repülőgép. Így az Unió távoli területein vagy szigetein élő fiatalok előtt is nyitva áll a lehetőség, hogy részt vegyenek a kezdeményezésben.

A kezdeményezés nem új keletű, nyáron már lezajlott az első forduló is, mely azt mutatja, hogy

a magyar fiatalokat is felcsigázza a lehetőség: összesen 3214-en jelentkeztek, akik közül végül 287-en utazhattak el.

Aki pontosan tizennyolc éves és érdeklődik a lehetőség iránt, az Európai Ifjúsági Portálon jelentkezhet.

Oszd meg!