Generációkon átívelő üzletek – amit elvett a XX. század, visszaadják az utódok

Sok olyan történet került a februári lapba, ami részben arról szól, hogy a XX. század viharai és a szocializmus hogyan akasztotta meg virágzó családi cégek és ágazati integrációk létrejöttét – a történelem miatt elvesztegetett évtizedek lemaradását az utódok igyekeznek pótolni. Mindenki más stratégiával.

Bővebben

Roland Lösslein // Unsplash

Tizennyolc vagy és érdekel egy ingyenes európai vonatút? Van egy jó hírünk!

Itt a lehetőség, hogy a magyar fiatalok vonattal átszeljék Európát. Ismét megnyílt az Európai Bizottság DiscoverEU pályázata, melyre olyan 18 évesek jelentkezését várják, akik jövő nyáron ráérnek egy vonatos Európa-kalandra.

A pályázat beadására november 29-től december 11-ig van lehetőség – írta közleményében az Európai Bizottság.

A kiválasztásnál az lesz a döntő, hogy a jelentkezők milyen válaszokat adnak az öt feleletválasztós kvízkérdésre, melyek az európai kultúra és sokféleség, a fiatalokat megcélzó uniós ifjúsági kezdeményezések és a közelgő európai parlamenti választások témáját érintik.

A kiválasztott fiatalok egyedül vagy legfeljebb öt fős, 18 éves fiatalokból álló csoportban utazhatnak, alapesetben vasúton. Annak érdekében ugyanakkor, hogy minél több helyre eljuthassanak Európában, adott esetben alternatív közlekedési eszközöket is igénybe vehetnek, mint a busz vagy a komp, illetve kivételes esetekben a repülőgép. Így az Unió távoli területein vagy szigetein élő fiatalok előtt is nyitva áll a lehetőség, hogy részt vegyenek a kezdeményezésben.

A kezdeményezés nem új keletű, nyáron már lezajlott az első forduló is, mely azt mutatja, hogy

a magyar fiatalokat is felcsigázza a lehetőség: összesen 3214-en jelentkeztek, akik közül végül 287-en utazhattak el.

Aki pontosan tizennyolc éves és érdeklődik a lehetőség iránt, az Európai Ifjúsági Portálon jelentkezhet.

Olvasd el A jó élet rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő